Marignane Türk Cami derneği yetkilileri, yaptıkları açıklamada, cuma namazı sırasında PKK'lı bir grubun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan karşıtı ve Hitler posterleri cami duvarına asmaya çalıştığını ve olayın  ardından arbede yaşandığını anlattı.

 
Olayın şahitlerinden ve dernek yöneticilerinden Akın Karaca, afiş  asmak isteyen 5-6 kişilik grubu ''Camiler politika yapma yeri değildir'' ifadeleriyle uyardıklarını, ancak grubun posterleri astığını dile getirdi. 

FRANSIZ POLİSİ SADECE İZLEDİ
 
Karaca, başta 5-6 kişi olan PKK'lı gruba bir anda 150-200 kişinin daha  katıldığını ve ellerindeki sopa, taş ve demirlerle cami cemaatine saldırdıklarını  anlattı.
 
Olayın büyümesi üzerine olay yerine polis çağrıldığını aktaran Karaca, Fransız polisinin durumu sadece izlemekle yetindiğini, PKK'lı gruba değil  kendilerine müdahale ettiklerini belirtti. 

CEMAATTEN 7 KİŞİ YARALANDI
 
Karaca, olay sırasında caminin güvenlik nedeniyle kapatıldığını ve içeride cuma namazı için bulunan cemaatin de bir süre kitli kaldığını söyleyerek, olay sırasında cemaatlerinden 7 kişinin yaralandığını dile getirdi. 

FRANSIZ POLİSİ: BUGÜN YOĞUNUZ YARIN GELİN
 
Dernek yetkilileri, olayla ilgili şikayette bulunmak istediklerini ancak polisin ''Bugün işlerimiz çok yoğun, yarın gelin şikayet edin'' diyerek  kendilerini geri çevirdiğinin de altını çizdi. 

SADECE CEMAATTEN 2 KİŞİ KARAKOLA ÇAĞRILDI
 
Saldırıya ilişkin PKK'lı gruptan kimse gözaltına alınmazken, cemaatten 2 kişinin ifadesine başvurulmak üzere karakola çağrıldığı da ifade edildi.
 
PKK'lı grubun olay yerine bir otobüsle geldiği öğrenildi.
 
Dernek yetkilileri, camilerinin her dilden ve ırktan Müslümana açık  olduğuna vurgu yaparken, bugüne kadar hiçbir grupla sorun yaşamadıklarını da sözlerine ekledi. 

DERNEK YETKİLİLERİNDEN ÇAĞRI
 
Dernek yetkilileri olayla ilgili şikayette bulunacaklarını söyleyerek, Marignane'daki tüm Müslüman cemaati, destek ve birlik mesajı vermek için camilerinde öğle namazı kılmaya davet etti.
 
Geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin Bordo Başkonsolosluğu önünde  izinsiz eylem yapan PKK'lı bir grup, konsolosluk binasının balkonuna tırmanarak terör örgütü bayrağı ve ele başı posterleri asmıştı.