IŞİD kuşatmasındaki Rojava'nın Kobani bölgesinde şiddetli çatışmalar meydana geliyor. Kobani'de Türkiye üzerinden giden 200 peşmergenin de katılımıyla IŞİD, ağır silahlarla topa tutuluyor.

Rudaw'ın haberine göre, peşmerge Güçleri'nin Kobani'nin doğusunda bulunan IŞİD mevzilerine havan topu atmaya başladı. ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları da peşmergenin havan atışlarına havadan destek veriyor.

"DOĞU'DAN SALDIRIYA GEÇEN IŞİD PÜSKÜRTÜLDÜ"

Rûdaw'a konuşan Peşmerge Güçleri Komutanı Ahmed Gerdi, "Peşmerge Güçleri ve YPG savaşçıları bugün saat 11:00 sıralarında kentin merkezi ve doğu cephelerinden saldırıya geçen IŞİD'lileri geri püskürttü" dedi. Ahmed Gerdi, dün gece kentin doğu ve güney cephelerinden saldırıya geçen IŞİD'e sert karşılık verdiklerini ifade etti.

Komutan Gerdi, Peşmerge Güçleri'nin ağır silahlarla IŞİD'i vurduğunu, YPG savaşçılarının da cephede örgüte sert karşılık verdiğini dile getirdi. Çatışmalarda herhangi bir zayiat verilmediğini söyleyen Ahmed Gerdi, "Her iki koldan saldırıyoruz. Kobani'yi IŞİD'den geri alana kadar savaşacağız" ifadesini kullandı.

Dün akşam IŞİD ile YPG savaşçıları arasında başlayan çatışmalar, gece yarısına kadar sürdü.Öte yandan, Kobani'ye geçen peşmerge komutanının verdiği bilgiye göre, Kürt savaşçıları tarafından, kentin üçte birini işgal eden IŞİD kuşatıldı.

Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ile Kürt grupları arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. YPG'ye destek veren Özgür Suriye Ordusu ile peşmergelerin IŞİD'e karşı verdiği mücadelede bugün yoğun çatışmalar yaşandı. Gün içinde kent merkezinde YPG'ye ait bazı binalara IŞİD tarafından havan saldırısı yapıldı. YPG, ÖSO ve peşmerge tarafından IŞİD'e karşılık verildi.

HAVAN TOPLARI TÜRKİYE TOPRAKLARINA YAKIN BÖLGELERE DÜŞÜYOR

Sınır hattını kontrolü altında tutan YPG'lilere, Kobani'nin doğu bölgesinde konuşlanan IŞİD militanlarının zaman zaman düzenledikleri saldırılarında, Türkiye'ye sınırına yakın noktalara havan topu düştüğü görüldü.

KESKİN NİŞANCILAR DEVREDE

Bu arada kentteki yüksek binalarda konumlanan keskin nişancıların da sık sık ateş ettiği duyuldu.