Geçtiğimiz gün dünya Paris'te gerçekleşen katliamın şokunu yaşadı. Dünyanın önde gelen başkentlerinden Paris'te 6 ayrı noktada gerçekleştirilen terörö saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetti, 400'den fazla kişi yaralandı.

Yenişafak yazarı İbrahim Karagül, dünyayı sarsan saldırının asıl sebebini ve başlangıç noktasını yazdı. Karagül, 'IŞİD'i kim kurduysa Fransa'yı o vurdu' dedi.

İşte İbrahim Karagül'ün yazısı:

IŞİD'i kim var ettiyse Fransa'yı o vurmuştur. Çünkü bu örgütlere, arkasındaki güce yol açma dışında bir misyon yüklenmedi. Onlar şantaj aracı olarak kullanılmaktadır. Küresel ölçekte devam eden, gerçek anlamda bir dünya savaşı olan ve örtülü yürütülen savaşta örgütler tetikçilerdir.

Birileri Fransa'ya Suriye işine karışma, öyle operasyon falan da düşünme” demiştir. Öyleyse bu mesajın bir bölümü de Türkiye'ye verilmiştir.

Saldırı ile Suriye meselesi küreselleşmiştir. Artık bu aşamadan sonra iki ana cephe arasındaki çatışmalar daha da derinleşecektir. Suriye, ülkelerin örgütler üzerinden birbiriyle savaştığı bir bölgeye dönüşmüştür.

Avrupa ülkeleri, Suriye konusunda aynı pozisyonda değildir. Aslında bu ülkeler, Avrupa kıtası dışında birbirleriyle çatışmaktadır. Bu çatışmanın ne zaman ayyuka çıkacağı, umulmadık ölçüde yakın bir gelecekte ortaya çıkabilir. Bu stres birikimi bir yerde patlayabilir.

Sizce bu terör ihalesini kim verdi?

Viyana'daki Suriye zirvesinden dün biraz olumlu, yumuşatıcı mesajlar geldi. Bir geçiş süreci ve müzakere ihtimali ortaya çıktı. Tabii bu kararlar bir gün sonra etkisini yitirebilir. Viyana'daki hesap da bir başka terör saldırısıyla sıfırlanabilir.

Suriye'den kaynaklanan mesele çözülemezse, bu dram, felaket devam ederse, Batı'nın örgütler üzerinden iş yürütme yöntemlerine bir son verilmezse, daha çok Avrupa şehirleri saldırı altında kalacaktır.

Coğrafyamız için felaket senaryosunu devreye sokanlar.. Asıl felaketin kendilerini vuracağını bir gün çok acı bir şekilde öğreneceklerdir!

Evet, IŞİD'i kim büyüttüyse Fransa'yı o vurmuştur. Suriye'de demokratik dönüşümü, özgürlüğü kim istemiyorsa, Paris'i o vurmuştur.

Son bir yıldır Türkiye'yi hem PKK üzerinden hem de IŞİD üzerinden kim dize getirmeye çalışmışsa, kim terörü Türkiye içlerine servis etmeye kalkışmışsa, kim ülkemize karşı iç işgal girişimlerine yeltenmişse, Paris saldırılarını da onlar yapmıştır!

Sanırım bu kadar açık olmak yetecektir…

O zaman bu terör ihalesini kim vermiş oluyor?