Sputnik'in Paris Match dergisinden aktardığı habere göre Paris saldırısının beyni Abdülhamid Abaaoud'un kardeşi, abisinin intikamını almak için harekete geçti.

Abaaoud’un Ocak 2014’te 13 yaşındayken Suriye’ye giderek IŞİD’e katılan kardeşi YasinAbaaoud'un intikam yemini ettiği iddia edilidi. Haberde, Yunus Abaaoud’un Brüksel’de yaşayan kız kardeşiyle yaptığı ve Interpol tarafından kayda alınan bir telefongörüşmesinde “Buraya saat 10’da geldim” dediği aktarıldı.Haberde, Interpol’ün Yunus Abaaoud hakkında hazırladığı dosyada, 15 yaşındaki IŞİD militanının tehdit yarattığına inanıldığı aktarılarak, yetkililer tarafından ‘terörist’, ‘katil’ ve ‘savaşçı cihatçı’ olarak tanımlanan Yunus’un ‘durdurularak tutuklanması’ yönünde emir olduğunu da belirtildi.

'TÜRKİYE, FAS YA DA AVRUPA'DA HERHANGİ BİR NOKTAYA SEYAHAT EDEBİLİR'

Bu arada kılık değiştirip sahte kimlikle Avrupa’ya seyahat etmesinden endişe duyulan Yunus’la ilgili olarak uyarı gönderildiği de belirtildi. Ancak Fransa İçişleri Bakanlığı bu yönde kendilerine ulaşmış herhangi bir uyarı olmadığını açıkladı.Öte yandan güvenlik güçlerinin Yunus’un ‘Türkiye, Fas ya da Avrupa’da herhangi bir noktaya’ seyahat etmesinden de endişe duyduğu kaydedildi. Yetkililerin, ‘Yunus’un ağabeyinin izinden gitmesinden endişe ettiği’nin altı çizilen haberde, Avrupalı bir müfettişin “Avrupa’ya gelir ve sahte kimlikle seyahat ederse, bizim için onu bulmak zorlaşır” yorumunda bulunduğu da ifade edildi.