Kanada’da yaşayan Meagan Penman, Tayland’da gezdiği sırada kumsalda bir köpek gördü.Köpeğin arka bacaklarının tutmadığını ve bacaklarını ardından sürüklediğini fark eden Penman, ona yardım etmeye karar verdi.




Penman, Leo adını verdiği köpeğe önce Tayland’da yardımcı olmaya çalıştı.Onu kabul edecek bir ev bulamayınca ise, Leo’yu yanına alıp Kanada’ya geri döndü.




Leo’nun yürekleri ısıtan hikayesini Penman şöyle anlatıyor…"Bu küçük adamı Tayland sahillerinde gezerken buldum. Vücudunun yarısı felçliydi ve arkasından sürükleniyordu.Ona yardım etmek için bir şeyler yapmasaydım, muhtemelen 1 ay bile dayanamazdı.Tayland’da ona bir ev verecek kimseyi bulamadım. Bu yüzden de onu Kanada’ya götürmeye karar verdimLeo’nun omurgasının kırık olduğu ve bir daha asla yürüyemeyeceği ortaya çıktı."


"Veteriner masrafları çok yüksekti. Bu yüzden Penman’ın Leo’ya yeni bir yuva bulması gerekiyordu."İdrar yollarındaki problemler sebebiyle Leo’nun birkaç kez ameliyat olması gerekti.İdrar yapma konusundaki problemleri geçene dek bez takması gerekiyordu. Fotoğraftaki Jamie, Leo’nun bakıcı annesi olmayı kabul etti.