Brezilya Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda olan uçağın yaşadığı kaza anı saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi. 
Avianca Havayolları bağlı yolcu jeti yaşadığı bir güvenlik arızası sonucu Juscelino Kubitschek Uluslararası Havaalanına acil iniş yaptı. İçerisinde 49 yolcu ve 5 mürettebat ile birlikte Juscelino Kubitschek Havalimanına iniş yapamaya Fokker 100 adlı uçak uçağın burnunu indirmeden önce arka bölümünü indirerek büyük bir kaza yaşadı.


Uçağın burun bölümünü yeterince indirmeden arka bölümünü ve arka tekerleklerini piste indiren pilot ön takımları açılmayan uçağı büyük bir soğuk kanlılık ile Juscelino Kubitschek Uluslararası Havaalanına indirmeyi başarabildi.


Tekeri olmadan güverte üzerinde sürtünerek yere iniş yapan Avianca Havayolları'na bağlı yolcu jeti Brezilya Hava Kuvvetleri tarafından yollanan yangın söndürme araçları tarafından ablukaya alındı. Uçağın gövdesinin direk yerle temas etmesinden dolayı doğan sürtünme kuvvetinden çıkacak olası yangın için uzun süre  uçağı sulayan Brezilya Hava Kuvvetleri daha sonra yolcuları ve mürettebatı çıkarmak için harekete geçti.


Brezilya Hava Kuvvetleri düzenlediği kurtarma operasyonundaki rapora göre 49 yolcu ve 5 mürettebatın burnunun dahi kanamadan sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtilirken. Çelik gibi sinirlere sahip olan Avianca Havayolları pilotu tüm herkes tarafından tebriğe boğuldu.