Brigham Young Üniversitesi öğrencisi Josh Robison, yeni doğan oğlu Logan'ı henüz ilk kez kucağına almıştı ki birden bilincini kaybetti. Basit bir başağrısıyla başlayan şikayetler, doktorların tüm çabalarına rağmen genç adamın hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Şükran Günü'nü henüz 18 aylık eşi Erica ile geçiren Robison soğuk algınlığı belirtileri gösteriyordu ancak doktorlar aslında eğer farkedilseydi tedavi edilmesi mümkün olan stafilokok bakterisinin etkisi altında olduğunu saptadı.
Enfeksiyonun kalbine sıçradığını anlayan doktorlar daha hızlı hareket edip hemen ameliyata aldı. Ancak aynı zamanda beyninde de kanama saptanan Josh Robison kurtarılamadı. Bu ani ölümün ardından yeni anne olan Erica için dostları bir yardım kampanyası başlattı. Şu ana kadar Erica için 47 bin ABD doları toplandı.



STAFİLOKOK BAKTERİSİ NEDİR?
Adı fazla duyulmamış olan stafilokok bakterisi ile ilgili Florence Nightingale Hastanesi'nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Tatlıağaç şu bilgileri verdi; Stafilokok denilen bakterinin çeşitli türleri vardır. Cilt ve solunumla bulaşır. Ciltte ve akciğerde enfeksiyona sebep olabilir. Mücadele için genel hijyene ve cilt bütünlüğüne dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü cilt bütünlüğü bozulduğu anda bağışıklık sistemi de baskılanan kişilerde enfeksiyona yol açar. 

Stafilokok bakterisinin kaynağı tam olarak bilinemiyor. Solunumla bulaşan cinsinde insandan insana bulaşması için aynı ortamda olmak, aynı havayı solumak yeterli. Bu özellikle klima ile havalandırılan, temiz havanın devamlı girmediği kapalı ortamlarda, işyerlerinde olabiliyor. Cilt yoluyla bulaşanlar için ise protez takılan bazı hastalarda, ameliyat eldivenlerinde, ya da kişiden kişiye tokalaşmak, el sıkışmak gibi yollarla geçiyor. Bakteri burunda da bulunabiliyor ve hapşurmayla bulaşıyor.