ABD Başkanı Barack Obama’nın geçen hafta yaptığı İngiltere ziyaretinin en çok konuşulan konuların başında gelen Prens George’un karşılama anında üzerindeki bornozun Denizli’de üretildiği ortaya çıktı. Üretici firmanın yönetim kurulu başkanı "Bornozu görünce hemen tanıdık" dedi.

Bornozu üreten Nakosan Tekstil’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyar, fotoğraf ardından İngiltere’de çalıştıkları firmanın acil kodlu siparişler geçtiğini, Prens George’nin kardeşi Prenses Charlotte için de bornoz gönderdiklerini söyledi.  

ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta 3 günlük ziyaret için İngiltere’ye gitti. Obama, Londra temasları kapsamında eşi Michelle birlikte kraliyet tahtının 2’nci sıradaki varisi Cambridge Dükü William ve eşi Kate ile bir araya geldi. Kensington Sarayı’nda akşam yemeğine katılan Obama’nın Prens George’la tanıştığı anlar, ziyaretin en çok ilgi çeken bölümü oldu. Küçük Prens’in üzerinde bornozu ve pijamalarıyla Obama’yı karşılama fotoğrafı sosyal medyanın da en çok konuşulanları arasına girdi.

DENİZLİ’DE ÜRETİLDİ 

Prens Geroge’nin ABD Başkanı Barack Obama’yı karşıladığı bornozun Avrupa’nın havlu ve bornoz başkenti Denizli’de üretildiği ortaya çıktı. Denizli’de bebek giyim aksesuarları üreten Nakosan, ziyaretteki fotoğrafların basına yansımasının ardından İngiltere’deki müşterisinden acil kodlu yeni siparişler aldı. Ahmet Nazif Zorlu Sitesi’nde bulunan firma sadece yurt dışına üretim yapıyor ve yılda 5 milyon Euro ihracat gerçekleştiriyor. 

"BORNOZU GÖRÜNCE HEMEN TANIDIK" 

İngiltere’nin küçük Prensi George’nin firmalarının ürettiği bornozu tercih etmesinin ve bu bornozla ABD Başkanı Obama’yı karşılamasının gurur verici olduğunu söyleyen Nakosan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyar, şöyle devam etti:

"Bizim için de büyük sürpriz oldu. Geçen cumartesi günü bizim pazarlamacı arkadaşların görüntüyü paylaşmasıyla ben de haberdar oldum. İngiltere’deki müşterimizle 2010’dan beri çalışıyoruz, onlara üretim yapıyoruz. Bizim onlara gönderdiğimiz ürünlerden bir tanesi bir şekilde Kraliyet Ailesi’ne ulaştırmış. Ne şekilde ulaştığını bilmiyoruz. Küçük George’nin Obama’yı bornozla karşılaması tüm dünya basınına yansıdı. Biz bornozu görünce hemen tanıdık. Oradaki temsilci arkadaşımız da ilgilendi. Firmadan bize acil geri dönüşler başladı. Satışlar artınca hafta sonu bile bize yoğun sipariş geçtiler. Şu anda biz acil kodlu olarak aynı bornozdan üretim yapmaktayız. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı." 

PRENSESİN BORNOZU YOLDA

İngiltere’deki müşterilerinin Prens’in kardeşi Charlotte için de bornoz sipariş ettiğini söyleyen Boyar, şöyle dedi: "Prens George’un kardeşi Prenses Charlotte’un pazartesi günü doğum günüymüş. İngiltere’deki firmamız bizden acil bornoz istedi. Biz onun için de özel bir bornoz ürettik ve kargoyla acil olarak gönderdik. Prensesi de giydirmiş olacağız. Bunlar bizim için ülkemiz için gurur verici şeyler. Türkiye’de Denizli’nin özellikle bornozda ve havluda kalitesini kanıtlamış olması, Kraliyet Ailesi’nin bile Denizli bornozunu tercih etmesi gurur kaynağı. Ben sadece kendi firmam adına değil tüm Denizli için gurur duyuyoruz."