Dünya üzerindeki ülkeler hakkında neler biliyorsunuz? Eminiz biraz sonra bahsedeceğimiz ülkeler hakkındaki ilginç gerçekleri şu ana kadar hiç duymamışsınızdır. Eğer hazırsanız hemen videomuza geçelim.

1. Nijerya :

200 milyona yakın nüfusuyla Afrika’nın en kalabalık, dünyanın ise 7. en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da maalesef terör sorunu çözülebilmiş değildir. 2015 yılında Nijerya polisi ülkenin güney doğusundaki Enuga eyaletinde tecavüze uğrayan kadınlara zorla doğum yaptırarak bebeklerine el koyan bir kliniğin olduğunu tespit etmiştir. Dünyanın ilk yasadışı çocuk doğum fabrikası işte burada kurulmuştur. Bazı kadınlar para karşılığı bebeklerini satmak için bu kliniğe gelirken kimi kadınlar ise zorla getirilmektedir. Bebekler ise ya dini ritüellerde kurban edilmekte ya da insan kaçakçılığında kullanılmaktadır.

2. Suudi Arabistan :

Suudi Arabistan üzerinde tek bir nehir dahi bulunmayan tek ülkedir. Suudi Arabistan gibi geniş topraklara sahip bir ülkede hiçbir akarsuyun bulunmaması çok sayıda kişiyi şaşırtmaktadır. Ülkenin içme suyu ihtiyacı ise deniz suyunun ve yer altı sularının arıtılmasıyla karşılanmaktadır.

3. Moğolistan :

Komşuluk ilişkilerinin en zayıf olduğu ülke ise Moğolistandır. Bunun sebebi ise Moğolistan’ın coğrafi koşulları ve sert iklimidir. 1.5 km kareye 4 kişi düşen Moğolistan dünyanın en düşük insan yoğunluğuna sahip ülkesidir.

4. Singapur :

Hiç çiftlik bulunmayan en büyük ülke ise Singapur’dur. Her ne kadar dünya üzerinde ekonomik olarak tarım faaliyeti yapmayan küçük ülkeler olsa da Singapur bu ülkelerin en büyüğüdür.

5. Rusya :

Ordusunda en çok tank bulunan ülke ise Rusya’dır. Toplamda 21 bin tanka sahip olan Rus ordusunda bu tankların birçoğunun teknolojisi eskidir. Ordusunda 16 bin tank bulunduran Amerika’nın teknolojisi ise oldukça gelişmiştir.

6. Afganistan :

Dünyanın en büyük afyon üreticisi ise Afganistan’dır. Dünyadaki afyon üretiminin %95 gibi büyük bir bölümüne sahip olan Afganistan’da üretim artışı Amerika’nın yıllardır ülkede konuşlanmış olmasına rağmen azalmamıştır.

7. Fransa :

Fransa’nın ise en çok zaman diliminde toprağı bulunmaktadır. Eğer Fransa’nın sahip olduğu toprakları düşünürseniz en çok zaman dilimine Fransa’nın sahip olduğunu göreceksiniz. Fransa toplamda 12 farklı zaman dilimine sahiptir.

8. Amerika :

Parmaklıklar ardında en çok insana sahip ülke ise Amerika’dır. Hapishanelerde 2.2 milyon kişi dünya nüfusunun yaklaşık %0.4’ünü temsil etse de dünyada hapishanelerde yatan insan sayısının %25’ine denk gelmektedir. Bu sıralamada ikinci sırada 1.5 milyon tutuklu ile Çin, 875 bin kişi ile ise Rusya 3. sırada yer almaktadır.

9. Mısır :

Mısır ise dünyanın en eski egemen devletidir. Mısır milattan önce elde ettiği egemenliği ile dünya üzerindeki ilk ve en eski egemen devlettir. Günümüzde bile hala daha varlığını ve egemenliğini sürdürmektedir.

10. Kanada :

Dünyada en çok göle sahip ülkenin hangisi olduğunu merak ediyor musunuz? Dünyada üzerinde en çok göl bulunan ülkesi Kanada’dadır. 3 milyonun üzerindeki göller Kanada’nın sadece %9’unu kaplamakta ve bu göller dünya göllerinin %60’ını oluşturmaktadır.

11. Maldivler :

Suların altında kalma ihtimali en yüksek ülke ise Maldivlerdir. Küresel ısınma sonucu yükselen suların en çok etkileyeceği ülke şüphesiz deniz seviyesinden sadece 1.8 metre yüksekte olan Maldivlerdir.

12. Nauru :

En çok şişman nüfusa sahip ülke ise Nauru’dur. Bir ada ülkesi olan Nauru nüfusunun %95 aşırı kiloludur ve bu yüzden şişmanlık konusunda diğer ülkelerden açık ara öndedir.