Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yastık savaşı, bu yıl da New York'un Washington Meydanı'nda yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Meydan adeta savaş alanına döndü.
Yastıkları ile meydana gelen çok sayıda Amerikalı, geri sayımın ardından yastıklarla birbirlerine vurarak savaşı başlattı. Günlerdir bu savaşı bekleyenler yastıkların dışında kask, maske, özel hazırlanmış eldivenler ve farklı kostümlerle Washington Meydanı'na geldi. Çoğunluğunu üniversiteli öğrencilerin oluşturduğu yüzlerce genç, meydanda tanımadıkları insanlara yastıkla saldırarak eğlendi. Uzun süre yastıkları ile savaşan katılımcılar, yorgunluklarını yine yastıklarına oturarak giderdi. Etkinlik sırasında New York polisi, alanda geniş güvenlik önlemleri aldı.

Günlerdir bu savaşı bekleyen ve etkinliğe farklı eyaletlerden katılan üniversite öğrencileri bu tarz etkinliklerde çok eğlendiklerini söyledi. 

Yaklaşık 3,5 saat süren savaş etkinliğinde meydan yastıklardan boşalan kuş tüyleriyle doldu. Meydanda ne olduğunu anlamaya çalışan turistler ise gördükleri ilginç manzaranın fotoğraflarını çekti.

Şehirde stres atmak amacıyla 2000'li yılların başında ilk kez düzenlenen ve kısa sürede dünyanın birçok ülkesinde organize edilmeye başlayan yastık savaşı, 2008 yılında ekonomik krizin başladığı yer kabul edilen Wall Street'teki New York Borsası önünde düzenlenmişti.