Kerry, "İsrail'in kendisini roketlerden, tünellerden korumasını tamamen destekliyoruz" dedi.Gazze dün gece en ağır saldırılardan birini yaşadı. En az 62 sivil hayatını kaybetti, 400'den fazla yaralı var. Yaşanan katliam sonrası
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ilk kez konuştu.
 
Hamas’ın roket saldırılarını durdurmak için “gereken neyse” yapılacağını söyledi. Netanyahu ayrıca İsrail askerlerinin sivil kayıplardan kaçınmak için azami çaba sarf ettiklerini savundu.
 
İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in Gazze Şeridi’nde bir mahalleye yaptığı saldırıda en az 62 Filistinlinin ölmesinden sonra CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, “Biz askeri hedefleri vurmaya çalışıyoruz. Ancak sivil kayıplar da var. Biz bunu istemiyoruz ve pişmanlık diliyoruz.” dedi.
 
Netanhayı ayrıca Hamas’ı kasten İsrailli sivilleri hedef almak ve Gazze sakinlerini “canlı kalkan” kullanmakla suçladı. 
 
Hamas’ın silah tünellerini yok etmek için operasyon başlattığı savunulan İsrail’in saldırıları ne zaman sonlandıracağı sorusu üzerine ise Netanyahu, her şeyin “çok hızlı” yapıldığını kaydederek, bir tarih vermekten kaçındı.Ayrıca ABD'den de bir açıklama ageldi..
 
ABD: DESTEKLİYORUZ
 
Gazze'de ateşkese ihtiyaç olduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "İsrail'in kendisini roketlerden, tünellerden korumasını tamamen destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Kerry, ABD Başkanı Barak Obama'nın kısa süre içinde bölgede ateşkes sağlanması için görüşmelerde bulunmak üzere kendisini Ortadoğu'ya göndereceğini de söyledi.