Nepal'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı polis ve hastane kaynaklarının verdiği bilgiye göre 449'a çıktı. Merkezi başkent Katmandu ile batısındaki Pokhara arasında kalan bölgedeki depremde yüzlerce kişi de yaralı.

Türkiye saati ile 9.11 sıralarında yaşanan çok şiddetli sarsıntı ülkenin tamamında hissedilirken, komşu ülkeler Hindistan ve Bangladeş'i de etkiledi, Himalaya Dağları'nda çığa neden oldu. Dünyanın en yüksek zirvesi Everest'e tırmanmak isteyen dağcıların toplandığı ana kamp çığ altında kaldı, 8 kişi hayatını kaybetti. Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenler dağcılar ve rehberler, bölgedeki ölü sayısı da çoğalabilir.

Yerin sadece 2 kilometre derinliğinde oluşan deprem ülkede 81 yıldan bu yana yaşanan en büyük deprem.

Şuan için kırsal kesimdeki yerleşimlerden gelen net bir bilgi yok, ölü sayısının artmaya devam edecebileceği tahmin ediliyor. 

Başkentsokaklarında çok sayıda enkaz var. Yıkılan yapılardan biri de, 19. yüzyıldan kalma Dharara Kulesi. Turistlerin kentin manzarasını görmek için çıktığı 62 metrelik kulenin enkazında 50 kişinin olduğu tahmin ediliyor. 

Depremin neden olduğu panikle binalardan atlayan çok sayıda kişinin vücudunda kırıklar meydana geldi. Sosyal medyadan paylaşılan bazı fotoğraflarda Katmandu'daki bir caddede derin çatlaklar oluştuğu görülüyor.