17 Ekim 2016'da başlatılan Musul operasyonu şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Operasyonu yürüten koalisyon tarafından geçtiğimiz günlerde terör örgütü DEAŞ'ın artık gücünün kalmadığı ve operasyonda sona gelindiği açıklandı.

DEAŞ'IN İNTİHAR ARAÇLARI ELE GEÇİRİLDİ

Irak ordusu, dört bir taraftan Musul'un merkezine doğru ilerleyişini sürdürüyor. Kentin batısından ilerleyen askerler, terör örgütüne darbe vurdu. Düzenlenen operasyonda DEAŞ'ın ordu mensuplarının bulunduğu bölgelere ölüm dalışı yaparak büyük kayıplar verdirdiği intihar araçları ele geçirildi.

DEAŞ IRAK ORDUSUNA BU ARAÇLARLA KAYIPLAR VERDİRDİ

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde otomobillerin zırhlı araçlara çevrilerek içine bombalar yerleştirildiği anlaşılıyor. DEAŞ, bu araçlarla düzenlediği intihar saldırılarında Irak ordusuna büyük kayıplar verdirdi. Opersayonun bu kadar uzamasının sebeplerinden biri de teröristlerin, intihar saldırılarıyla Irak askerlerini geri püskürtmesi.

KORKUTAN AÇIKLAMA

Iraklı emekli Tuğgeneral Halil en-Nuaymi, Musul'un batı yakasında örgütün elinde bulunan bölgelerde hala binlerce sivil bulunduğunu belirterek operasyonun ramazan ayından önce bitmesinin zor olduğunu ifade etti.

İşte DEAŞ'ın ölüm araçları: