Irak’ın Musul kentini 2.5 yıl önce işgal eden terör örgütü DEAŞ’ı kentten çıkarmak amacıyla dün sabah kara harekâtı için düğmeye basıldı.


Musul'da DEAŞ'a karşı topyekün mücadele

ÇOK SAYIDA KÖY ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ
Musul operasyonunun ilk saatlerinde DEAŞ güçlerinin fazla varlık gösteremediği dikkat çekti. 4 bin peşmergeden oluşan Kürt güçleri doğu yönünde, Irak ordu birlikleri ise güneydoğudan direnişle karşılaşmadan ilerledi ve DEAŞ’tan 12 köy kurtarıldı. Hazır Cephesi’nde konuşlanan peşmerge güçleri, DEAŞ hedeflerini Katyuşa füzeleri ve top atışlarıyla vurdu.
Musul'da DEAŞ'a karşı topyekün mücadele
İNTİHAR SALDIRILARI DÜZENLENDİ
Bu sırada DEAŞ, peşmerge güçlerine karşı bombalı araçla intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda 6 peşmerge öldü, aralarında Kürt Bölgesel Yönetimi Başkan Yardımcısı’nın olduğu Şalav Rasul’un da bulunduğu 10 kişi yaralandı. Patlama anında bölgede bulunan Anadolu Ajansı muhabirleri büyük tehlike atlattı.
Musul'da DEAŞ'a karşı topyekün mücadele
İnfilak eden aracın parçaları muhabirlerin başının üzerinden geçti. DEAŞ’lı teröristlerin akşam saatlerinde de Irak ordusuna bombalı araçla intihar saldırısı düzenlediği bildirildi. Sputnik’te yer alan haberde, saldırıda 70 Iraklı askerin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.


Musul'da DEAŞ'a karşı topyekün mücadele
BARZANİ'DEN AÇIKLAMA
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Operasyonda 200 kilometrekareden daha fazla alan DEAŞ’tan kurtarıldı. Musul halkının emin olmasını istiyoruz. Peşmerge ve Irak ordusu olarak katliam yaşanmadan kenti kurtarmak için çaba gösteriyoruz” dedi.
Musul'da DEAŞ'a karşı topyekün mücadele