Med Nuçe'ye konuşan PYD Eş Başkanı Salih MüslimSuriye konusunda Amerikaile Rusya'nın rol paylaşımı yapmış olabileceğini iddia etti.


"Sanırım birbirlerinden haberdardırlar." şeklinde konuşan Müslim, "Cepheler biraz değişebilir ama aralarında köklü bir çelişki olmayacak." dedi.

ABD İLE RUSYA ARASINDA ROL PAYLAŞIMI OLABİLİR!

Müslim'e göre ABD ile görev veya rol paylaşımı sözkonusu olabilir:

"Sanırım bu biraz danışıklı da olmuştur. Habersiz olmamıştır. Bir görev paylaşımı, ya da en azından bu savaşta rol paylaşımı da olabilir. Muhakkak dengeler biraz değişecektir. Ama böyle köklü değil. Sanırım birbirlerinden haberdardırlar. Cepheler biraz değişebilir ama aralarında köklü bir çelişki olmayacak."

ABD'nin Türkiye ortaklığı ile yürüttüğü eğit-donat programının başarısız olduğunu belirten Müslim, "Eğit donat meselesi baştan beri ABD ve Obama tarafından dile getiriliyor. Tabi bu şekilde yararlı olamaz. Türkiye'nin denetimi altında bunları eğitmenin yol açtığı sonuçlar görüldü. Eğitilmiş bazı gruplar olsa da bunlar ya El Nusra Cephesi ya da DAİŞ'e geçtiler" ifadelerini kullandı.

Hiç olmazsa Türkiye dışında başka yerlerde eğitimler olur ve esasları da değişirse belki yararlı olabileceğini söyleyen Müslim, "Ancak mevcut haliyle devam ederse yararlı olmayacak" diye konuştu.

Amerikalılara başından beri bunu söylediklerini dile getiren Müslim, "Böyle bir şey olursa beraber yapalım. Bizim tecrübemiz de var' dedik. Ama onların tercih ettiği yolda bir şey gerçekleşmedi" şeklinde konuştu.