Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarının düzenlediği gösterileri dağıtmak için gerçek mermi ve pompalı tüfek kullandığı, keskin nişancıların da hazır bulunduğu müdahale sırasında 50 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı kaydedildi. Olaylar sırasında yaralanan pek çok kişinin tutuklanma korkusuyla tedavi olmak için hastaneye gidemediği belirtildi.

Bugünkü olayların 25 Ocak Devrimi'nin geri kazanılması için başlayan bir dalga olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Devrim ateşi kısas uygulanıncaya ve hak sahiplerine hakları verilinceye kadar sönmeyecektir" ifadesi kullanıldı.

"Mevcut yönetimin ayaklanan halkın kanını dökerek uyguladığı baskı politikasının sonuç vermeyeceği ve Mısır'ın içine atılmaya çalışıldığı yangın ortamından çıkmasının gerektiği" sözleriyle devam eden açıklamada halk, istekleri gerçekleşinceye kadar gösterilere devam etmeye çağrıldı.

Mısır Sağlık Bakanlığı basın danışmanı Ahmed Kamil ise gösterilerde 29 kişinin öldüğünü, 167 kişinin yaralandığını açıklamıştı.