MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı.


Erdoğan'ın vizyon toplantısına sanatçıların katılmasını eleştiren Vural, "Şahan Gökbakar vizyon toplantısına niçin gitmiştir? Belki de yeni bir Recep İvedik versiyonuna malzeme toplamak için mi gitti acaba?" diye sordu.

IŞİD, PKK DOST MHP DÜŞMAN

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü grup konuşmasını eleştirdi. Erdoğan'ın MHP'yi hedefe koyarak düşmanlığını devam ettirdiğini ileri sürerek, "Başbakan'ın hedefinde IŞİD, PKK yoktur, MHP vardır. IŞİD, PKK dost, MHP düşmandır. Bölücüler, katiller onun için dosttur ama Ülkücüler, milliyetçiler düşmandır. 

Mübarek ramazan ayında oruçluyuz ama Başbakan mide orucu tutuyor mu tutmuyorum bilmiyorum ama diline hakim olsa da vatandaşa iyi örnek olsa. Başbakan vatandaşa kötü örnek olmaya devam ediyor. Kış kışlığını, Erdoğan Erdoğan'lığını yapmaktadır" diye konuştu.
 
ERDOĞAN'A SERT SÖZLER 

Vural, "Kimin kucağındasın ey Erdoğan? İktidar olabilmek, iktidarda kalabilmek için dolaşmadığın kucak mı kaldı? Kendisini ABD'nin kollarına bırakan Erdoğan değil midir? ABD'ye seyahatler düzenleyen, Yahudi cesaret madalyası alan Erdoğan değil midir?" diye sordu.

ÜLKÜCÜLERE YARANMAYA ÇALIŞMA 

Oktay Vural, MHP'lilerin Türklüğü, milliyetçiliği ayaklar altına alanlara, dinine hakaret edenlere oy vermeyeceğini belirterek, "Ülkücülere yaranmaya çalışma, yalakalık da yapma. Sen kim, ülkücülere, milliyetçilere, MHP'ye oy vermiş insanlara hitap etmek kim!" dedi.

KENAN EVREN DE BÖYLE YAPARDI

Vural, medyanın kontrol edilmek ve yönlendirilmek istendiğini ifade ederek, sanatçıların vizyon belgesinin açıklandığı toplantıya vitrin malzemesi yapılmak için çağrıldığını savundu. Vural, "Açılım yapmışlardı, sporcuları, topçuları, popçuları toplamışlardı. Başbakan gittikçe Evren'leşiyor. Evren Paşa da sanatçıları toplar, propaganda yapardı. Başbakan vitrinde sergileyeceği ürünü olmadığı için sanatçıları kullanmıştır. Her fırsatta sanatın içine tüküren, sanatçılara artiz bozuntuları diyen, ucube diyen bir Başbakan var. Keşke oraya giden sanatçılar, bu laflara karşı bir şey söyleyebilseydi" sözlerini sarf etti.

GÖKBAKAR, RECEP İVEDİK'E MALZEME TOPLAMAK İÇİN Mİ GİTTİ?

"TEKEL'i özelleştirdi, kendi tekelini kurdu. Tek el vardır, o da Erdoğan'dır. Tek el de tek şer de tek bilen de odur. Kitap okumayan Başbakan kitap imzalatıyor. Yakında sanatçıları yine toplayıp, 'doğmamış çocuktan mektuplar' adlı kitabını imzalatacaktır. Sanatçılar oraya gitmiş. Neden gitmiştir? İlham almak için gitmiş olabilirler. Sanatçının sanatını icra ederken ilham alması çok önemlidir. Şahan Gökbakar niçin oraya gitmiştir? Belki de yeni bir Recep İvedik versiyonuna malzeme toplamak için mi gitti acaba? 

Şafak Sezer niye gitmiştir? Sıfırlamada uzmanlaşan Erdoğan'a, beş hırsızın hikayesini anlatan Maskeli Beşler filmine konsept danışmanlığı yapsın diye olabilir mi acaba? Metin Arolat, Erdoğan'a klip çekimleri için acaba pazarlama işine mi girmiş olabilir? Belki Orhan baba da 'batsın bu dünyaya, batsın böyle Başbakanlık diyerek, yeni bir şarkısına ilham almak için gitmiş olabilir. İlham kaynakları, perileri oradadır, onun için gitmiş olabilirler."