Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'deki yeni NATO karargahında düzenlenecek Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı girişinde basına açıklamalar yaptı.
"AKSİ TAKDİRDE İNCİRLİK'TEN ÇEKİLİRİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu akşam yapacağı görüşmede İncirlik üssünde görevli Alman askerlerinin milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi konusunu da gündeme getireceğini belirten Merkel "Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede, bizim için bunun kaçınılmaz olacağını açıkça söyleyeceğim. Çünkü biz bir parlamento ordusuna sahibiz. Askerlerimizin Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilebilmeleri gerekir. Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız. Ziyaretler Alman ordusunun faaliyetleri için esas teşkil etmektedir." şeklinde konuştu.

"NATO'NUN KOALİSYON'A KATILMASI OLUMLU"

NATO'nun ve AB'nin de terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyona katılma kararından memnuniyet duyduğunu ifade eden Merkel, Almanya'nın bu konuda görevini fazlasıyla yerine getirdiğini, diğer ülkelerin de koalisyona ne şekilde katkı yapabileceğini düşünmesi gerektiğini vurguladı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in de Almanya'nın savunma bütçesini artırmasını memnuniyetle karşıladığını aktaran Merkel, ülkesinin şu an için ittifaka yönelik katkılarını artırmayacağını sözlerine ekledi.