BALIKESİR'in Edremit Körfezi ilçeleri başta olmak üzere İzmir ve İstanbul'dan yola çıkanlar, bayramda Yunanistan'ın Midill Adası'na akın etti. Yoğun talep artışı nedeniyle Ayvalık- Midilli arasına ek seferler kondu. 

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan turizmi, bu zor günlerde Türk turistler sayesinde soluk aldı. Balıkesir'in Edremit Körfezi ilçeleri başta olmak üzere İzmir ve İstanbul'dan çok sayıda tatilci, Midilli'ye akın etti. Yoğun talep artışı nedeniyle Ayvalık- Midilli arasına karşılıklı yolcu taşıyan Turyol şirketi ile Jale Tur şirketi, ek sefer koymak zorunda kaldı. Ayvalık gümrük kapısı önünde uzun kuyruklar oluştu. Ayvalık'tan ortalama 1 saat 15 dakika süren feribot yolculuğunun ardından Midilli'ye ulaşan Türk kafileler; Midilli'nin sahil kesimindeki yer alan Thermi, Montamado, Molivos, Petra ve Kalloni yerleşim birimlerini gezdi. Merkezdeki Osmanlı döneminden kalma cami, Osmanlı hamamı, tarihi eserler ve kiliseleri dolaşan tatilciler, ballı yoğurt ile İzmir lokmasının tadına baktı.


Midilli'ye sefer yapan bir tur firmasının sahibi Ahmet Jale, "Adaya gidiş ve dönüş ücreti, tek kişi 25 Euro. Yoğun ilgi var. Geçen yıl Ramazan Bayramı'nda adaya 5 bin kişi gitmişti. Bu yıl ise tatil süresi dokuz günden dört güne düşünce yolcu sayısında düşüş bekliyoruz" dedi. Ulaşım kolaylığı ile adanın doğal güzelliklerinin bozulmamasının ilgiyi arttırdığını söyleyen Ahmet Jale, "İnsanlar dinleniyor, eğleniyor. Firmamızın turu sayesinde görülmeye değer yerler geziliyor. Adanın gizemli bölgeleri tanıtılıyor. Bu arada fiyatlar da çok yüksek değil. Gruplarda daha da ucuz oluyor" diye konuştu.

Ada'ya ayak basan tatilcilerin çoğunun denizi ve kumsalıyla ünlü Molivos'u tercih ettiği belirtildi