Temerrüde düşerek dünyanın gündeminde yer alan Yunanistan’a bir darbe de uluslararası kredi derecelendirme kurumlarından geldi. Yunan Başbakanı Alexis Çipras tarafından Cuma günü açıklanan ve Cumartesi günü parlamentoda yapılan oylama ile kabul edilen referandum kararının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ülkenin kredi notunu düşürdü. Moody’s, IMF’ye olan 1.6 milyar Euro’luk borç ödemesini yapamayan Yunanistan’ın devlet tahvili notunu Caa2'den Caa3 seviyesine indirdi. Moody’s konuyla ilgili açıklamasında, Yunanistan’ın kreditörlerden destek elde etme ihtimalinin Nisan ayında yapılan derecelendirmeye göre azaldığını belirtti.

Moody’s açıklamasında, “Resmi kreditörlerin desteği olmadan, Yunanistan, özel sektör yükümlülüklerinde bir noktada temerrüde düşecektir” ifadelerini kullandı. Moody’s’in yanı sıra Standard & Poor's ve Fitch Ratings de Yunanistan’ın kredi notunu düşürdü. Standard & Poor’s ülkenin uzun vadeli kredi notunu “CCC”den “CCC-”ye düşürerek not görünümünü de “negatif”te bıraktı. Fitch Ratings ise, Yunanistan’ın uzun vadeli kredi notunu CCC seviyesinden CC’ye çekti.
Yunanistan’ın kredi notu şu anda bütün kredi derecelendirme kuruluşları tarafından “yatırım yapılamaz” ya da “çöp” seviyelerinde bulunuyor. Bir kademe sonrası olan “D” ise iflas anlamına geliyor. 
Kredi derecelendirme kuruluşlarından Yunanistan’a darbe Çipras,Moody,Yunanistan