Körfez İlişkileri Enstitüsü Kurucusu ve Direktörü Profesör Ali el Ahmed, Suudi Arabistan'ın, diplomatik ilişkilerini kestiği Katar'a 'tam ölçekli bir istilaya' hazırlık içinde olduğunu savundu.

Sputnik'e konuşan Ahmed, Suudi Arabistan'ın son kararının, Katar'ı istila ederek zenginliğini ele geçirme hedefinin bir başlangıcı olabileceğini söyledi.

'KATAR SINIRINDA SUUDİ ORDUSUNDA HAREKETLENME VAR'

Ahmed, "Katar sınırı yakınında Suudi ordusunun hareketlendiğine dair bilgiler aldım. Suudiler: Hazırlanıyorlar" dedi.

Bunun yanı sıra Ahmed, Katar'a tam ölçekli bir istilanın beklenenden çok daha yakın olabileceğini de dile getirdi.

Ahmed şöyle konuştu: "Yemen'deki bombardımanın sıklığına bakın… Esas işaret, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki isyancı güçlere karşı düzenlediği hava saldırılarının sayısındaki ciddi düşüş veya durma olacaktır. Bu, Suudiler'in Katar'a karşı ani bir hamle yapmak için güçlerini yığdığının bir göstergesi olur."

'TRUMP VE TILLERSON DESTEKLİYOR'

Prof. Ahmed, Suudi Kraliyet ailesiyle yakın ilişkiler içinde olan ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ise Katar'a Suudi istilasını desteklediğini savundu.

İstila durumunda Suudi Arabistan'ın Mısır, BAE ve Bahreyn tarafından da destekleneceğini vurgulayan Ahmed, "Suudiler Katarlılara çok kızgın. Suudiler Yemen'in kendi bağımsızlıkları olmasına bile izin vermeyecek. Bahreyn, Katar'dan nefret ediyor" dedi.

'SUUDİLER ÇÖL KORSANLARIYDI'

Suudilerin iki amacı olduğunu dile getiren Ahmed, "Birincisi, Katar'ı köle benzeri itaatkar bir ilişki içine sokmak. İkincisi, Suudiler Katar'ın devasa nakit rezervini izliyor. Onu istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'ın 'hırsızlık ve yağmacılık' prensipleri üzerine kurulu bir devlet olduğunu söyleyen Ahmed, "Onlar çöl korsanlarıydı. Şimdi çaresizce tekrar paraya ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.

Ahmed, Trump'ın Suudi Arabistan'dan yeni finansal taleplerde bulunduğunu, bu sebeple de paraya ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekledi.