Kuzey Kore Merkez haber Ajansı’nın (KCNA) aktardığına göre, büyük topçu tatbikatına katılan Kim’in ‘hedef’inde Güney Kore vardı. Kim, Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye meydan okuması halinde ‘düşman kardeşi’ni ‘çöpe ve küle’ çevirmeye ‘yemin etti.’ Haberde ayrıca, Kim’in de katıldığı tatbikata, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki devlet binalarına düzenlenecek saldırıların simülasyonlarının da dahil olduğu aktarıldı.

Kim’in bu açıklamaları ABD ve Güney Kore’nin ortak tatbikatının başlamasının hemen ardından gelmesiyle de dikkat çekti. Zira geçen hafta Pyongyang yönetimi, Güney Kore ve ABD'nin bölgede geniş kapsamlı ortak tatbikat başlatmasına sert tepki göstermiş, Washington ile Seul hükümetlerine karşınükleer silah kullanabileceği uyarısında bulunmuştu.

Kuzey Kore ayrıca, geçen hafta Sukchon kentinden iki orta menzilli Rodong balistik füzesi fırlatmıştı. Fırlatılan ilk füze, 800 kilometre mesafe aldıktan sonra Japon Denizi'ne düşmüştü. İlkinden 22 dakika sonra yine Sukchon kentinden fırlatılan ikinci füzenin, 17. kilometrede radardan kaybolduğu bildirilmişti. Seul ise orduya Pyogyang'ın provokasyonlarıyla mücadele etme talimatı vermişti.