CHP Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için sahaya inip masaya yumruğunu vurma kararı aldı, bunu ilan ederken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu çok farklı bir dille konuştu. 


Tatile giden seçmenleri fırçalayan Kılıçdaroğlu, entellektüel olduğu için Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermekten kaçınanlara da kızdı. 

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim kampanyasına destek vermek için Kemal Kılıçdaroğlu partinin önde gelen isimleri ve milletvekilleri ile CHP Genel Merkezi’ndeki toplantıda bir araya geldi. 

Toplantının açılışında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu beklenmedik bir üslupla hitap etti. Yaz tatiline giden seçmenlerine hayli sinirlenen Kılıçdaroğlu masaya yumruğunu vurup şunları söyledi;

-Tatile gidiyorsunuz, eyvallah. Ama masalarda oturup, ben oy kullanmayacağım diye ahkam kesmek demokrasiye inanmamaktır. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir. 

-İş dünyası niye korkuyor. TMSF bir günde tüm mal varlıklarına el konuluyor. Onları anlıyorum. Kapalı kapılar ardında bize söylediklerini de biliyorum. 

SANDIĞI GİDECEKSİN ŞAKASI YOK

-Ama tatilcileri anlamakta zorlanıyorum. Senin hayatına biri gelip müdahale etmesini istemiyorsan. Bu ülkede özgürce tatil yapmak istiyorsan şakası makası yok sandığa gidip Ekmelettin İhsanoğlu'na oy vereceksin." 

ENTELLEKTÜELMİŞ BIRAK BUNLARI

-Efendim ben batıda eğitim aldım, ben entellektüelim! Bırakın bunları... Burası bir Almanya, Fransa değil. Gestapo yönetiminin egemen olduğu bir ülkeyiz şu anda. Hangi demokrasiden söz ediyorsunuz? 

TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GİDECEKSİNİZ!

-"Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız ve bir diktatör bozuntusuna cumhurbaşkanı seçme konusunda izin vermeyeceksiniz" dedi.

BAZI TUZU KURULAR VAR!

-Ağzı tuzu kurular var. Oy verelim mi, vermeyelim mi? Sandığa gidelim mi, gitmeyelim mi? O zaman kusura bakma otur oturduğun yerde. Bütün yükü getirecek birisinin sırtına yıkacaksın, ondan sonra ahkam keseceksin, olmaz. Ben ülkemin bütün insanlarını seviyorum.

-Benim bu ülkeye karşı sorumluluğum var. Neden kendi aranızdan bir aday seçmediniz? Türkiye'nin gerçeklerini biliyoruz. Ben bu ülkenin insanlarının sağduyusuna güveniyorum.

NEDEN EKMELEDDİN İHSANOĞLU?

-İhsanoğlu, halkın insanı, öfke dilini kullanmıyor. Neden? Bilgili bir insan. Eğer bu topraklarda değerli bir insan yetişmişse ve onun adına 4 yılda bir ödül veriliyorsa, daha ne arayacağız? Yönetim gücü var. Dik durmak var. O zaman elimizi vizdanımıza koyup sandığa gideceğiz. Ya demokrasi ya totaliter rejim. Herkesin farklı düşünceleri vardır. Hiçbir zaman karşı çıkmadık. Zaten CHP'nin geleneğinde de yoktur, ama eline sopa alıp masum insanları yıllarca hapiste tutan, işkencede insanlar öldüğünde ses çıkarmayan, IŞİD örgütüne yalvarıp yakaran birisi cumhurbaşkanlığı koltuğuna hangi yüzle oturacak.

-Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan ihaleleri takip edecekmiş. Hangi gerekçe ile takip edecek. Sen yol göstereceksin. Haksızlık hukuksuzluk varsa DDK'yı harekete geçireceksin. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı olur mu?

HERKESİN SORUMLULUĞU VAR?

- Hepimizin sorumluluğu var. Tarihe, demokrasiye, çocuklarımıza, ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz ve hareket ettik. Bunu yaptık ve demokrasiye katkıda bulunduk.

-Bu seçim siyasi partiler arasındaki yarış değildir. Yüzde 60-70 tarafsız bir cumhurbaşkanı isteriz diyorlar. Oturun sorun, bakkalınıza, fırıncınıza, siyasi kimliği olmayan kim? Cumhurbaşkanı da siyasette vardır. Onun siyaseti tarafsızlık üzerine inşa edilmiş.