Kerry, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde bakanlığın 2017 yılı bütçesine ilişkin düzenlenen oturuma katıldı. Yaklaşık 3 saat süren oturumda Kerry, Kongre üyelerinin sorularını da yanıtladı.

Türkiye'nin terör örgütü PKK ile örgütün Suriye'deki kolu YPG arasındaki bağlantıya ilişkin kaygılarının hatırlatılması üzerine Kerry, Ankara ile bu konuda temas halinde olduklarını söyledi. NATO müttefiki olan Türkiye ile yakın çalışma içerisinde bulunduklarını ifade eden Kerry, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin Suriye ile sınırı var ve orada olanlara büyük bir ilgisi var. PKK'ya, PKK'nın YPG ile bağlantısına ilişkin onların endişelerine karşı çok hassasız. Bu konuda onlarla önemli ölçüde konuşuyoruz. Türkiye'nin kaygılarına saygı göstermeliyiz, göstereceğiz ve gösterdiğimize inanıyoruz. Kürtlerle birlikte kısa süreli çalışmanın farkı bir problem yaratmadan ilerleme kaydedilmesi çok önemli ki bu sonra bölgede hepimizi için uzun süreli zorluklar oluşturmasın. Bu nedenle çok dikkatli çalışmalar yürütüyoruz.”

DAEŞ'in püskürtülmesi için sahada yerel unsurlara da ihtiyaç duyduklarını anlatan Kerry, Kobani'nin burada kendilerine örnek oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye ile hareket edebilecek farklı Kürt grupların da bulunduğuna işaret eden Kerry, "Onlar için önemli çizgileri aşmamak adına ve bölgenin hassasiyetini de dikkate alarak nasıl ilerleme kaydedebiliriz diye Türklerle görüşme içerisindeyiz" diye konuştu.