Türkiye'de bir dönem Hatay ve çevresinde etkin olan sol terör örgütlerinden 'Acilciler'in lideri Mihraç Ural, Afganistan, İran, Suriye, Türkiye ve Yunanistan hattından Avrupa'ya pazarlanan uyuşturucu trafiğinin önemli isimleri arasında yeralıyor. Halen Lazkiye kırsalı Türkmendağı bölgesinde kurduğu 'Mukaveme-i Suri' isimli terör grubu ile birlikte Türkmen beldelerini Rusya'nın yoğun desteği ile işgal eden Ural, uzun yıllardır Suriye'de Esed koruması altında yaşamakta. Türkiye'de birçok terör eylemine katılan ve Reyhanlı katliamının planlayıcısı olan Ural, Esed'in yakın akrabalarından Mahluf ailesi ve bazı Baas Partisi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir ekiple birlikte, Lazkiye'den İtalya'ya deniz yoluyla gönderilen 200 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetiyor. Avrupa'ya ulaşan esrar, kokain ve eroinin sokak dağıtımını ise 'Bingöllüler grubu' olarak bilinen PKK bağlantılı çeteler yapıyor.


KARADAN DA 250 MİLYON

Öte yandan Mihraç Ural, PKK-PYD ortaklığı ile Hatay-İstanbul-Amsterdam(Hollanda) hattında karayolu ile yürütülen uyuşturucu sevkiyatının önemli bir parçası olarak görev yapıyor. Hatay nüfusuna kayıtlı DHKP-C üyesi 'Cemal' kod adlı örgüt üyesi, Türkiye üzerinden karayolu ile yürütülen sevkiyatta Ural'ın yardımcılığını yürütüyor. Uyuşturucu ticareti kapsamında İstanbul Gazi Mahallesi'nde bu amaçla kullanılan birçok depo ve küçük çaplı uyuşturucu işleme tesisleri de bulunuyor. Ural ve çetesinin karayolu hattıyla kontrol ettiği uyuşturucunun yıllık getirisi ise 250 milyon dolar olarak ifade ediliyor. Mihraç Ural'a, zehir ticaretinin Afrin ayağında ise PKK-PYD üyesi 'Hemdan' kod adlı örgüt yöneticisi eşlik ediyor. 'Hemdan' kod adlı terörist, PYD kontrolündeki Afrin kantonundan karadan sevkiyatı yöneterek Ural'la işbirliği içinde çalışıyor.

LAZKİYE EĞİTİM KAMPI

Suriye iç savaşı başlamadan önce yaklaşık 20 yıl 'Liva İskenderun' isimli bir terör örgütü üzerinden Hatay ve İskenderun'un Suriye toprağı olduğu iddiası ile Türkiye aleyhine faaliyet yürüten Mihraç Ural, halen Türkiye merkezli birçok sol terör örgütü mensubuna Lazkiye'nin El Basit bölgesinde yeralan kamplarda eğitim vermekte.

Mültecileri kuryeliğe zorluyorlar


Afgan ve Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya kaçak geçişini sağlayan insan kaçakçılığı da aynı ekip tarafından yönetiliyor. Çete, mültecileri uyuşturucu kuryesi olmaya da zorluyor. Bazı Avrupa ülkelerinde üzerinde uyuşturucuyla yakalanan Suriyeli, Iraklı ve Afganlılar, Yunanistan ve Bulgaristan'da kaçakçılar tarafından bu yola zorlandıklarını, kuryelik yapmaları karşılığında kendilerinden yol ücreti alınmadığını itiraf etmişti.

Cemal Koçi

Kilit isim: Afganlı Cemal

Sevkiyatın kaynağındaki en kilit isim, Afganistan uyruklu Cemal Koçi... Mihraç Ural ve Cemal Koçi arasındaki bağlantı, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de uyuşturucu ile yakalanarak tutuklanan Hewkar Sebir tarafından sağlanıyordu. Tonlarca zehrin Kabil'den Amsterdam'a ulaştırılmasında Acilciler, PKK, PYD ve DHKP-C birlikte çalışıyor. Mihraç Ural ve ekibine Afgan kapılarını açan Koçi, uyuşturucuyu Afganistan'dan 'granit' adı altında çıkarıyor. İran'ın Yezdan bölgesine gelen tonlarca zehir, oradan da Lazkiye ve Türkiye güzergahlarına sevkediliyor. Cemal Koçi'nin yardımcılıklarını ise 'Dost Muhammed', 'Bave Hani' ve 'Muhibullah' adlı çete üyelerinin yaptıkları belirtiliyor.