Katar, Amerika Birleşik Devletleri ABD’yi vuran Harvey Kasırgasından kaynaklı zararların giderilmesi için Teksas’a 30 milyon dolar göndereceğini açıkladı.

Katar’ın Teksas Büyükelçisi Meşal Bin Hammad El Sani tarafından yapılan açıklamada yeni kurulan Katar Harvey Fon’unca bağış yapılacağı ifade edildi.

Katar’ın ABD’ye göndereceği 30 milyon dolarlık bağış, yabancı bir ülke tarafından verilen en yüksek miktar olarak kaydedildi.

Büyükelçi Meşal Bin Hammad El Sani, yardım faaliyetlerini Teksas Eyalet Valisi Greg Abbott, yerel örgütler ve aralarında Houston Belediye Başkanının da bulunduğu diğer Teksas’lı yetkililerle yürüteceklerini belirtti.

30 milyon dolarlık kaynağın selden etkilenen toplumların yeniden inşası için kullanılacağı ifade edildi.

Büyükelçi El Sani, Katar’ın Teksasla olan güçlü bağlarına vurgu yaptığı açıklamasında ‘Teksaslılar her kasırgadan daha güçlüdür ve daha büyük ve daha iyi vaziyete dönüş yapacaktır’ şeklinde konuştu.

Katar’ın kasırgadan etkilenen Amerikalılara 30 milyon dolar göndereceği yönündeki açıklaması Birleşik Arap Emirliklerinin 10 milyon dolar sözünün arkasından geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri BAE de ‘kasırga mağdurlarına’ 10 milyon dolar göndereceğini duyurdu.