İtalya, Türkiye'den Erusmus öğrenci değişim programı ile ülkelerine gelen ve tarihi sütuna ismini kazıyan Aziz'i konuşuyor. Mahkemece para cezasına çarptırılan Aziz, İtalya'da vandal ilan edildi.

Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, İtalya’ya turistik amaçla gelen vatandaşlara yönelik bir duyuru yayımlayarak, tarihi eserlere zarar vermemeleri uyarısında bulundu. 

İtalya'ya Erasmus öğrenci değişim programı ile Türkiye'den giden Aziz adlı bir öğrencinin tarihi sütuna ismini kazıması İtalya'da büyük tepki çekmişti. İtalyan basını Aziz adlı öğrenciyi 'vandal' ilan etmişti.

TARİHİ SÜTUNA ADINI KAZIDI

Son olarak, Erasmus öğrenci değişim programı için Avrupa’da bulunan Aziz Mutlu adlı bir Türk vatandaşı, turist olarak geldiği Roma’da 1800 yıllık bir sütuna parayla adını kazımıştı.

İmparatorluk Forumları’nda (Fori Imperiali) hafta sonu gerçekleşen olay sonrası bir gece gözaltında tutulan Aziz Mutlu, 200 Euro para cezasını ödedikten sonra serbest bırakılmıştı.

Türk öğrencinin ayrıca, tarihi esere verdiği ağır hasardan dolayı Roma Belediyesi’ne ise 2000 Euro tazminat da ödeyeceği belirtilmişti.