Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşanan çifte patlama ve ardından çıkan çatışmalarda 17 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Kente sızan IŞİD militanlarının bomba yüklü araçlar patlattı ve ardından şiddetli çatışmalar yaşandı.

YPG UYKUDA YAKALANDI

Kobani'dekilerin sınır köylerindeki akrabalarına verdiği bilgilere göre, kente giren IŞİD militanları gece saat 03.00'ten sabahın ilk ışıklarına kadar evlerin kapılarını çalarak içeri girdi ve sessizce insanları öldürmeye başladı."YPG ÜNİFORMALARI GİYEREK SALDIRDILAR"

Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı Yardımcısı İdris Nehsan, Kobani'nin güneybatısından IŞİD üyelerinin YPG üniformaları giyerek saldırdığını ifade etti ve "Kente 5 araçla gelmişler ve kentin her yerine saldırdılar. Sınır kapısında bomba yüklü araç patlattılar. Kent merkezinde halkı taradılar. IŞİD Kobani güneybatısında yeralan Bexbetan köyüne de saldırdı. Orada da sivil ölü ve yaralılar var" dedi.

YPG KOBANİ’DE 30 IŞİD'ÇİYİ ÖLDÜRDÜ

YPG Basın Merkezi Kobani bölgesinde yaşanan çifte patlamanın ardından çıkan çatışmalarda 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.Haber7 Öldürülen IŞİD militanlarının üzerindeki YPG üniformaları dikkatlerden kaçmadı
.