İsrail Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev, Cannes Film Festivali'ne katıldığı elbise tartışmalara yol açtı. Regev'in giydiği elbisenin eteklerinde panaromik bir Kudüs manzarası içinde 'Ağlama Duvarı' ve 'Altın Kubbeli Kubbet'ül Sahra' resimleri yer alıyor. Bu resimlerin içerdiği siyasi mesaj ise son dönemde ABD ile yaşanan polemiğe işaret ediyor.
'AĞLAMA DUVARI' KRİZİ

'Siyasi içerikli' olduğu yorumu yapılan elbise son dönemde ABD Başkanı Donald Trump yönetimine bağlı bazı ABD'li yetkililerin Ağlama Duvarı'na ilişkin açıklamalarına gönderme yapıyor. Trump yönetiminde bulunan bazı yetkililerce ifade edilen ve İsrail TV'si Kanal 2 haberlerince de yayınlanan açıklamalarda, Ağlama Duvarı'nın İsrail hükümranlığı altında olmadığı ve bu bölgenin Batı Şeria işgal bölgesi olduğu iddia edilmişti.
İSRAİLLİ BAKAN KRİZ YAŞADIKLARI ABD'YE GİYDİĞİ ETEKLE MESAJ GÖNDERDİ

Buna karşılık İsrail Spor ve Kültür Bakanı Miri Regev dün akşam katıldığı Cannes Film Festivali'nde adete "Kudüs'ün tamamı bizimdir" dercesine elbisesinin eteklerine Ağlama Duvarı ve Kubbet-ül Sahra resimlerini eklemesi Trump Hükümetinin iddialarına 'magazinsel' bir cevap olarak yorumlandı. Elbisenin tasarımını ise İsrailli terzi Aviad Arik Herman'ın yaptığı belirtildi.