Riyad Mansur BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a İsrail vahşetinin yeni bir yönünü aktardı. Bu hafta içinde BM Genel Sekreterine bir mektup gönderen Mansur, mektupta, işgalci teröristlerin Filistinlilerin organlarını çaldığını bildirdi ve vahşetin belgelerini Ban Ki-moon'a gönderdi.

ORGANLARI İÇİN KATLEDİYORLAR

Filistin topraklarını işgal eden terörist İsrail, yaraladıkları Filistinlileri, sözde insanî yardım maksadıyla Siyonist hastanelere götürüyorlar. Canlı canlı organlarını aldıkları Filistinli mazlumların otopsi yapılmış süsü verilerek iade ettikleri ortaya çıktı.

BU ALÇAKLIK İLK DEĞİL

Katledilen Filistinlilerin özellikle de gençlerin sağlam organlarının Siyonist hastanelerde çalınmasının ilk olmadığı, daha önce BM'ye sunulan raporlar hakkında gerekli yaptırımların yapılmadığı da rapor edildi. Bu vahşete sessiz kalınmaması istenen mektup vicdanları sızlattı.

HIRSIZLIK DRAMATİK ŞEKİLDE BÜYÜYOR

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a yazdığı mektupta Filistin'e iade edilen cenazelerdenkalp, böbrek, kornea, karaciğer, akciğer başta olmak üzere pek çok organın çalındığını belirten Büyükelçi Riyad Mansuralçak hırsızlıkla ilgili bilgi, belge, resim ve otopsi, raporlarını da BM'ye iletti. Direniş bölgesinde çatışmanın ortasında yaralananların hayatlarını dramatik bir şekilde sona erdirildiğini kaydeden Mansu, bunun son haftalarda büyük artış gösterdiğini belirtti. Filistinli kurbanların bedenleri yakınlarına iade edilmeden önce İsrail kuvvetlerinin gözetiminde tutuluyor.

İSRAİL DESTEKÇİLERİNİ KAYBEDER Mİ?

Londralı insan hakları aktivisti William Spring verdiği bir röportajda Amerikalı destekçileri tarafından İsrail'e ağır bir darbe vurulacağını iddia etti. Amerika'daki İsrail destekçileri olarak bilinen ‘Hıristiyan- Siyonist' kesim, İsrail rejimine hayranlık duysa da, organ yağmacılığı, kürtaj, fetüs ölümlerine karşı bunların dahi tepki gösterdiğini belirtti. Spring, “İsrail destekçisi Hıristiyan-Siyonistlerde bu olaylardan sonra büyük bir ayrışma ve uzaklaşma görüyorum” dedi.

ARŞİVLER HIRSIZLIĞI DOĞRULUYOR

İsrail'in sürekli baskıcı ve saldırgan tavrını protesto eden Filistin Büyükelçisi'nin mektubunu batılı arşivler de doğruluyor. İsviçre'nin yüksek tirajlı gazetesi ‘Aftonblade' de2009 yılında dünyada ilk kez İsrail'in organ çaldığını yazmıştı. 

New York Times ise 2014 yılında yayınlandığı dosya haberinde İsrail'in Organ Kaçakçılığı konusunda cebine büyük paralar indirdiğine dair belgeler yayınlamıştı. New York Times'in haberinde 2000 yılından bu yana İsrail'in organ kaçakçılığı ve hırsızlığı trafiğinin arttığı ve hukuksuz eylemlerde İsrial'in büyük rol aldığını yazmıştır. BM, İİT, Dünya Sağlık Örgütü ve insan hakları örgütler ise bu vahşet konusunda hâlâ sessizler.