Yalon, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’da bulunan Brookings Enstitüsü’nde bir panele katıldı.
 
İsrail Savunma Bakanı, IŞİD’e karşı savaşın öncülüğünü ABD’nin yapmasının önemine değinerek, Sünni Araplar ile Kürt güçlerinin silahla donatılması gerektiğini vurguladı.
 
Moşe Yalon, “Asker gönderilmeden IŞİD’in ortadan kalkması isteniyorsa, yerli güçlere tam destek verilmeli. Destek, Kürtleri, Sünni Araplar’ı ve Beşar Esad ile İran’a karşı olan güçleri kapsamalı” ifadelerini kullandı.
 
İsrail Savunma Bakanı, ülkesinin, Hristiyan, Yahudi, Budist veya başka inançlardan IŞİD’lileri de yok etmeye hazır olduğunu belirtti.
 
IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonda İsrail yer almıyor.
 
IŞİD neden saldırmıyor?
 
Kasım ayının ortalarında, İsral’in resmi radyosuna konuşan Bakan Yalon, IŞİD örgütünün bulunduğu bazı bölgelerin İsrail sınırında olduğunu ancak örgütün bugüne kadar kendileri için bir tehlikearzetmediğini belirtmişti.
 
Moşe Yalon, IŞİD’in İsrail’den duyduğu korku nedeniyle saldırmadığını dile getirerek, “Çünkü çok sert bir karşılık alacaklarını biliyorlar” demişti.
 
IŞİD, geçen yaz yaptığı bir açıklamada, İsrail’i ortadan kaldıracaklarını ve bütün Yahudileri öldüreceklerini iddia etmişti. Geçtiğimiz günlerde İsrail’de 6 Arap, IŞİD üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınmıştı. 
Tel Aviv, İsrail’de yaşayan Arapların çoğunluğunun örgüte karşı olduğunu, bu nedenle barınma olanağı bulamadığını duyurmuştu