Filistin Yönetimi Sivil İşler Bakanlığı Enformasyon Müdürü Muhammed el-Mukadime, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının, Gazze'ye 2007'den bu yana bugün ilk kez Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan araçların geçişine izin verdiğini belirtti.

Gazze'ye yolcu otobüslerinin de geçmesine izin verildiğini dile getiren Mukadime, yarın da 100'den fazla kamyon ve otobüsün bölgeye giriş yapmasını beklediklerini kaydetti.

Geçen Mayıs'ta İsrail ordusu, sadece şahısların geçişi için kullanılan Beyt Hanun Sınır Kapısı'nın Gazze Şeridi'ne ürünlerin geçişini açmayı düşündüğünü açıklamıştı.

Filistin Sivil İşler Bakanlığı, Pazartesi günü Beyt Hanun Sınır Kapısı'ndan araçların Gazze'ye geçişi için İsrail'le bir anlaşma yaptığını aktarmıştı.

İsrail, Hamas Hareketi'nin 2006 yılında Gazze'yi kontrol altına almasının ardından bölgeye ambargo uygulamaya başlamış, sınır kapılarını kapatmıştı. Beyt Hanun Sınır Kapısı, özellikle yabancı pasaport taşıyanların girişi için açık tutulurken, Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı ticari ürün geçişi için kısmen açık bırakılmıştı.

Mısır yönetiminin Refah Sınır Kapısı'nı kapalı tutması nedeniyle Kerm Ebu Salim, Gazze'nin ticari geçişler için tek sınır kapısı olma özelliği taşıyordu.