İsrail, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarından duyduğu coşkuyu gizlemeden aktarmaya devam ediyor. AK Parti'nin tek başına iktidar olamamasından bir hayli memnun olan İsrail basını, 8 Haziran'dan bu yana Türkiye karşıtı haberlerine ara vermeden devam ediyor.

"ERDOĞAN FİLİSTİN'İ DÜNYA GÜNDEMİNE TAŞIDI"

Geçtiğimiz günlerde İsrail dergisi "Mabat Al"da yer alan bir anket sonucu ise, İsrail'in seçim sonuçlarına neden bu kadar sevindiğinin şifrelerini veriyor. Mabat Al'ın İsrail ulusal güvenlik merkezi araştırmalarına dayandırılan analiz haberine göre, İsrail halkı ve hükümeti, Türkiye'de güçlü bir AK Parti iktidarının İsrail için büyük bir 
tehlike olduğu ifade ediliyor. İsrail'in Türkiye'yi bu kadar büyük bir tehlike olarak görmesinin sebebi ise, "AK Parti hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Filistin meselesini dünya gündeminin ilk sıralarına taşıyarak, her zaman bu davanın destekçisi olması" şeklinde açıklandı.

İSRAİL ZARARLI ÇIKAR

Dergi, Türkiye'nin Filistin meselesi üzerine bu kadar eğilmesinin, İsrail-Türkiye ilişkilerine zarar vermekle kalmadığını, aynı zamanda İsrail'in bütün İslam ülkeleriyle arasını açtığını söyleyerek, bu sürecin bu şekilde devam etmesi halinde zararlı çıkacak tarafın İsrail olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: Yeni Şafak