IŞİD, masum insanların kaçırılmasıyla elde edilen fidyelerden 20 milyon dolar kazandı.
ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Cohen, "IŞİD'in petrol satışlarından haziran ortasından başlayarak günde yaklaşık 1 milyon dolar kazandığını tahmin ediyoruz.IŞİD bu yıl fidyelerden ise en az 20 milyon dolar aldı" dedi.

MASUM İNSANLAR İÇİN MİLYONLARCA DOLAR PARA ALDI

Cohen, terör örgütünün bir başka gelir kaynağının masum insanların kaçırılmasıyla elde edilen fidyeler olduğunu belirterek, IŞİD'e yakaladığı gazeteciler ve Avrupalı rehineler için milyonlarca dolarlık ödemeler yapıldığının bilgisini verdi.

"Sonuçta, IŞİD bu yıl fidyelerden en az 20 milyon dolar aldı" diyen Cohen, ABD'nin fidye ödememek konusundaki kesin kararının "katı yüreklilikten" değil, Amerikalıların rehin alınmasını önlemek için alındığını savundu.

IŞİD'E HANGİ ÜLKELER FİDYE ÖDEDİ?

Cohen, hangi ülkelerin IŞİD'e fidye ödediği sorusuna yanıt vermezken, tüm ülkelerin bu konuda kararlılık göstererek, terör örgütlerinin en önemli finans kaynaklarından birinin yolunu kesmek için fidye ödememe politikasını benimsemeleri çağrısında bulundu.

IŞİD'in yağmalama, soygun ve benzeri suç eylemlerine başvurarak kayda değer ölçüde gelir elde ettiğini anlatan Cohen, buna karşın örgütün geleneksel bağış yöntemlerini çok fazla kullanmadığını söyledi.