McGurk ayrıca “Kürdistan bölgesinde, 1200 peşmergenin IŞİD’in ciddi tehditine karşı birliğini sağlamak amacıyla bölgedeydik. Teröristler bölünmüşlükten besleniyorlar” mesajını da verdi. 

Gurk, İncirlik Üssü'nde çektirdiği fotoğrafları ve "Bugün Türkiye'de, İncirlik Üssü'nde, IŞİD'i yerle bir etmek için üs komutanları, Amerikan F-16'ları ve İnsansız Hava Uçakları ile birlikteyiz" yazılı mesajı da sosyal medyadan paylaştı.

Aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan McGurk, Ankara'da da görüşmelerde bulunmuş, o zaman da "IŞİD teröristlerine karşı ortak işbirliğimizi geliştirme amacıyla Ankara'da Türk yetkililerle toplantı için Ankara'dayım" demişti.

McGurk 31 Temmuz'da da Ankara'ya geldiğini yine Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurmuş ve "Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve bir takım yetkililerle, IŞİD ile mücadele kapsamında iki ülke arasında varılan mutabakatın uygulanma sürecini görüşmek üzere Ankara'dayız" demişti. 

McGurk da önceki seyahatinden önceki bir mesajında da, "IŞİD'e karşı tüm partnerlerimiz ve Türkiye ile işbirliğimizi artırmayı dört gözle bekliyoruz" yazmıştı.