AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, DAEŞ ile Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani kent merkezinde yoğunlaştı. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.
PYD KIYAFETLERİ GİYEREK GİRDİLER

Suriye Devrim Koordinasyonundan (SRC) yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in Halep'in kuzeydoğusundaki Kobani ilçesinde, "PYD güçlerine ait kıyafetler giyerek bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlediği" belirtildi.
Patlamada yaralananlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Türkiye'ye alındı. Yaralılar, başta Suruç Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere yönlendirildi.
Öte yandan güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırdı.
Kobani bölgesindeki patlamanın ardından bir grup Türkiye sınırında toplandı
GECE YARISI SIZDI
Gece yarısı saat 04:40 sıralarında IŞİD Kobani'nin değişik yerlerinden şehre sızdı. IŞİD'in saldırısı sonrası bölgede çatışma çıktı. Çatışmada esnasında büyük bir patlama da yaşandı..Ayrıca sınıra doğru yönelmeler de izleniyor.

Çatışma devam ediyor.
Saldırının sebebi tam olarak bilinmiyor. Ancak IŞİD'in, YPG'nin Rakka'ya doğru ilerlemesini durdurmak için yaptığı düşünülüyor. YPG'nin askeri elbiseleriyle sızdıkları iddia ediliyor.
Öte yandan halka anonsla evlerin çıkmamaları için uyarı yapılıyor.