IŞİD'den firar eden bir kişinin çektiği görüntülerde, bileklerinden asılı çocuk dövülüyor.

Cep telefonu kaydında, Ahmed adlı gözleri bağlı çocuğun ayaklarının 30 santim kadar yukarıda sallandığı, tepeden tırnağa siyah giyimli iki maskeli erkeğin çocuğun gencin etrafında dolaştıkları görülüyor. Bu şahıslardan biri elinde bir bıçakla tabanca, diğeriyse bir Kalaşnikof tutuyor.

Kollarından asılı çocuğa daha sonra döverek işkence ediliyor.

Şimdi sınırı aşıp Türkiye'ye geçen Ahmed, "Ailemi düşündüm. Annemi düşündüm. Öleceğimi, anne babamı, kardeşlerimi, arkadaşlarımı, akrabalarımı geride bırakacağımı düşündüm. Ölüyorum zannediyordum." diyor.

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD kontrolündeki Rakka kentinde ekmek satarak para kazanıyormuş daha önce Ahmed.

Tanıdığı iki adam, IŞİD'in toplantı yaptığı bir yerin yakınına bir torba bırakmasını istemiş. Böylece Ahmed farkına varmaksızın bomba yerleştirme işinde kullanılmış.

İki gün süreyle işkenceye uğrayan Ahmed, "Bana elektrik verdiklerinde avaz avaz anne diye bağırıyordum. Ama böyle bağırdığım anda işkencecilerden biri voltajı yükseltiyor, anneni bu işe sokma diyordu. Dindar gibi görünüyorlar ama bunlar kâfir. Sigara içiyorlardı. Müslümanlık kurallarını uygular görünüyorlardı ama öyle değillerdi. İnsanlara vuruyor, insanları öldürüyorlardı." diye anlatıyor.

Ahmed hapse atıldıktan sonra idama mahkum edilmiş. Ama infazcısı gence acımış ve kaçmasına göz yummuş.