Suriye ve Irak’tan haber yapan vatandaş gazeteciliğine dayalı bağımsız haber sitesi Raqqa Is Being Slaughtered Silently (RBSS) , IŞİD içinde baş gösteren anlaşmazlık sonucu Hollanda vatandaşı sekiz IŞİD militanının idam edildiğini duyurdu. IŞİD’in başkent ilan ettiği Raqqa’nın Maadan kentinde idam edilen IŞİD militanlarının cepheden kaçmaya teşebbüs etmekle suçlandıkları iddia edildi.
 
RBSS’in haberine göre bir kısmı Fas kökenli yüksek görevlerde bulunan 75 Hollandalı IŞİD mensubu arasında bir süredir gerginlik baş gösterdi. Bir müddet önce Hollanda hücresine bağlı üç terörist IŞİD’in Irak kolu tarafından firar etmeye teşebbüs etmekle suçlanarak gözaltına alındı. Bunlardan biri de sorgu sırasında dövülerek öldürüldü. Anlaşmazlığı çözmek için IŞİD liderleri tarafından Raqqa’ya bir arabulucu heyeti gönderildi. Heyet IŞİD’in Hollanda hücresi tarafından intikam amacıyla öldürüldü. Bunun üzerine IŞİD liderliği Hollanda hücresine bağlı bütün militanların tutuklanması emrini verdi. RBSS bunlardan sekizinin idam edildiğini duyurdu.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Grubu ise IŞİD içindeki idamları doğrulayamazken, Suriye ile Irak arasında Kuzey Afrika kökenli üç Avrupalı IŞİD’linin idam edildiğini açıkladı.
  
Hollanda İstihbarat Teşkilatı Irak ve Suriye’de 50’si kadın 200 Hollanda vatandaşının IŞİD saflarında savaştığını duyurdu.