Alman basınının Rus kaynaklarına dayandırdığı habere göre, "Kızıl Çeçen" olarak da bilinen Ebu Ömer el-Şişani Kerkük’de ABD askerleri tarafından yakalandı. Haberin Pentagon tarafından henüz doğrulanmadığına dikkat çekilirken, Şişani hakkında daha önce de öldüğü yönünde haberler çıkmıştı.
 
Çeçenistan lideri Kadirov, 13 Kasım tarihinde yayınladığı ceset fotoğrafları ile Rusya’ya tehditler savuran IŞİD komutanı Ebu Ömer el-Şişani’nin (Tarkan Bataraşvili ) öldürüldüğünü açıklamış, kısa bir süre sonra haber yalanlanmıştı.
 
Şişani, 2014 yılında yayınladığı bir video mesajı ile Rusya’yı tehdit etmişti. 1986 yılında Gürcistan’ın kuzeyinde dünyaya gelen Şişani’nin babasının Gürcistanli bir Hıristiyan, annesinin ise Çeçen kökenli Müslüman olduğu belirtiliyor. Haberlere göre Şişani 2006 yılında Gürcistan ordusuna katıldı ve ABD kuvvetleri tarafından eğitildi. 2008’de Kafkas savaşında yer alan Şişani, 2010 yılında verem teşhisi nedeniyle ordudan ayrıldı. Silah ticaretiyle uğraşırken tutuklanan Şişani, hapishanede radikal gruplarla temas kurduktan sonra, 2012 yılında serbest kaldı. Gürcistan’dan ayrılan Şişani, 2013 yılında IŞİD komutanı olarak ortaya çıktı.