İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Almanya'nın başkenti Berlin'de hayatını kaybeden Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin mezarını ziyaret ederken görüntülendi. Uzun zamandır ortalarda görünmeyen İran'ın Ortadoğu'daki kılıcı Süleymani'nin nerede olduğu bilinmiyordu.
Yerel ve sosyal medya aracılığıyla paylaşılan fotoğraflarda Süleymani önce mezar başında dua etti sonra oradaki anı defterini imzaladı.
Süleymani'ye Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden bazı yetkililerin eşlik ettiği görüldü.
KERKÜK YAKINLARINDA GÖRÜNTÜ VERDİ

Kasım Süleymani'nin Kerkük civarına olduğu ve Kerkük'e saldırması için Haşdi Şabi'yi teşvik ettiği iddialarının üzerinden çok geçmeden sır komutanın Kerkük kentine yakın olan ve Irak'ın eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin kabrinin olduğu Süleymaniye'de ortaya çıkması dikkat çekti.

 
Kasım Süleymani hakkında uluslararası seyahat yasağı bulunduğu kaydedildi.
4 GÜN ÖNCE TALABANİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLAMIŞTI

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, Irak'ın eski Cumurbaşkanı merhum Celal Talabani'nin vefatı dolayısıyla 4 gün önce taziye mesajı yayınlamıştı. Komutan Süleymani taziye mesajında, Irak'ın kuzeyindeki mevcut krizin merhum Talabani gibi erdemli ve bilinçli bir şahsiyetin boşluğu yüzünden yaşandığına dikkat çekerek, Talabani'nin büyük bir insan olduğunu ve Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Şii, Hristiyan ve Ezidisi dahil tüm Irak halkının özgürlüğü için yaklaşık 60 sene mücadele ettiğini belirtmişti.
KASIM SÜLEYMANİ'NİN HAYATINDAKİ TALABANİ ANEKTODU

Kâsım Süleymani'nin İran-Irak savaşından bu yana ülkesinin bölge politikalarını belirleyen isim olduğu iddia ediliyor. Aljazeera hazırladığı Kasım Süleymani portresinde Talabani'ye attığı mesajla ilgili anektoda yer vermişti: "Benim adım Kasım Süleymani. Şunu bilmelisin ki İran'ın Irak, Lübnan, Gazze ve Afganistan politikalarını ben kontrol ederim."Irak'taki ABD işgal güçlerinin komutanı General David Petraeus, 2008 baharında, bir toplantı esnasında Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin uzattığı cep telefonundaki bu tuhaf mesajı okuduğunda fazla şaşırmadı. Çünkü mesajın sahibini gayet iyi tanıyordu: İlkokul mezunu eski bir inşaat işçisi olan ve Irak'ta kendilerine yıllardır kök söktüren Kudüs Gücü'nün başındaki Kasım Süleymani.