İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Suriye sınırında güvenli bölgeoluşturulmasının uluslararası kurallara aykırı olduğunu iddia ederek, İran'ın buna karşı çıktığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığının haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Afham, "Suriye'nin egemenliğine zarar verecek her eyleme karşı olduğumuzu açık bir dille ifade ettik. Bu konu uluslararası kurallara aykırıdır" iddiasında bulundu.

Afham, güvenli bölge oluşturulması ve Türkiye'nin sınırlarındaki güvenliği sağlamaya yönelik kendi topraklarında aldığı tedbirlerin iki ayrı konu olduğunu olduğunu savundu.

İRAN VATANDAŞLARINA TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARISI

Sözcü Afham, Türkiye'deki terör olaylarıyla ilgili İran vatandaşlarına Türkiye'ye kara yoluyla seyahat edilmemesi uyarısı yapıldığını ve Türkiye'nin de konuya gerekli önemi gösterdiğini kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in ertelenen Türkiye ziyareti hakkında da değerlendirmede bulunan Afham, Zarif'in uygun bir zamanda Türkiye'ye geleceğini kaydetti. Afham, ziyaretin hem Zarif hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündeminde olduğunu belirterek, "İki bakanın programına uygun bir vakitte bu ziyaret kesinlikle yapılacak" dedi.