İran'ın Devrim Muhafızları'ndan 13'ten fazla askeri Halep'in Hantuman bölgesinde öldürülmüştü. İran'dan 13'ten fazla askerinin öldürülmesi ile ilgili intikam açıklamaları geldi. İranlı üst düzey askeri yetkililer, askeri zayiatı itiraf ederek, intikam alacaklarını söyledi.

RIZAİ: HER SAVAŞTA BAŞARILAR VE BAŞARISIZLIKLAR, ZAFERLER VE HEZİMETLER OLUR

El Arabiya Televizyonunun haberine göre; İran Devrim Muhafızları eski Komutanı General Muhsin Rızai şahsi Instagram hesabında yaptığı açıklamada "Her savaşta başarılar ve başarısızlıklar, zaferler ve hezimetler olur. " diyerek Halep bölgesinde yaşanan hezimeti itiraf etti.

"ÇOK SERT KARŞILIK VERECEĞİZ" 

Rızai açıklamasının devamında, "tekfirci" olarak nitelendirdiği gruplara devrim muhafızlarının çok sert karşılık verileceğini söyledi.

SHAMKHANİ: ÖLDÜRÜLEN ASKERLERİN İNTİKAMI ALINACAK

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Shamkhani ise, İran'ın Rus, Esad ve Hizbullah güçlerinin desteği ile öldürülen askerlerinin intikamını alacağını açıkladı.

1 GÜNDE EN FAZLA KAYIP VERDİĞİ ÇATIŞMA

Öte yandan İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada Halep'in Hantuman bölgesinde 13 askerin öldürüldüğünü duyurmuştu. Söz konusu kayıpların Esad yönetimine destek veren İran'ın bir gün içinde en fazla kayıp verdiği çatışma olduğuna dikkat çekiliyor. Öldürülen 13 kişinin üst düzey askeri yetkililer olduğu belirtiliyor.
İran'dan Halep'te öldürülen askerleri için intikam açıklaması geldi