Irak Savunma Bakanlığı, Salahaddin ilindeki Beyci kasabasının kuzeyinde bulunan "Saddam'ın Başkanlık Sarayları'nın" terör örgütü DAEŞ'ten geri alınıp, bölgenin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

Savunma Bakanlığı'na bağlı Savaş Medya Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ağır silahlarla donatılmış Irak ordusu ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) birlikleri Salahaddin ve Kerkük arasındaki Fethe bölgesinde konuşlanan terör örgütü DAEŞ'in mevzilerini hedef aldı" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Salahaddin, Kerkük ve Diyala illeri arasında kalan Hemrin Tepeleri'ndeki "Saddam Başkanlık Sarayları'nın" tamamen kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, DAEŞ için stratejik öneme sahip bir başka bölgenin de ele geçirildiği belirtildi.

- Irak Hava Kuvvetleri'nden DAEŞ'e operasyon

Açıklamanın devamında, Irak Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının Enbar ilinin Elbu Ferac ve Telmişehide bölgelerindeki DAEŞ mevzilerinin bombalanması sonucu çok sayıda militanın öldüğü, teröristlere ait 3 aracın imha edildiği ve 6 hedefin vurulduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili AA'ya açıklama yapan Albay Cebbar Hasan da, "Ordu güçleri bu sabah, güvenlik güçlerinin ilerlemesini engellemeye çalışan DAEŞ militanlarının bulunduğu Fehte bölgesine ağır silahlı birliklerle operasyon düzenledi" dedi.

Hasan, alınan ilk istihbarat bilgilerine göre, 22 militan öldürüldü ve teröristlere ait iki karakol imha edildi.

Güvenlik güçlerinin yollara döşenen mayın, bomba düzenekli evlerin ve tuzakların yoğunluğundan dolayı titizlikle ilerlediği kaydedildi.