Iraklı iki üst düzey istihbarat yetkilisi, ABD Özel Güçleri'nin düzenlediği operasyonda terör örgütü IŞİD'in "kimyasal silah birimi sorumlusu"  Süleyman Davud el Afari'nin yakaladığını açıkladı.

"IŞİD'İN KİMYASAL SİLAH SORUMLUSU YAKALANDI"

AP'ye konuşan Iraklı iki üst düzey istihbarat yetkilisi, ABD özel kuvvetlerinin geçen ay  Irak'ın kuzeyinde bir kimyasal silah üretim merkezine baskın düzenlediğini ve IŞİD'in kimyasal silah sorumlusu  Süleyman Davud el Afari'nin yakaladığını duyurdu.

SADDAM HÜSEYİN DÖNEMİNDE KİMYASAL SİLAH UZMANI OLARAK ÇALIŞTI

El Afari'nin eski  Irak Devlet Başkanı  Saddam Hüseyin döneminde Askeri Sanayi Yönetimi kapsamında kimyasal ve biyolojik silah uzmanı olarak çalıştığı ve daha sonra IŞİD'in geçen yıl kurduğu kimyasal silah biriminin başına geçtiği belirtildi.

KİMYASAL SİLAH DEPOLARINA HAVA OPERASYONLARI DÜZENLENDİ

CNN, ABD'nin üç hafta önce ele geçirdiği bir üst düzey IŞİD yetkilisinden aldığı bilgiler ışığında örgütün kimyasal silah depolarına hava operasyonları düzenlediğini aktardı. Bazı yetkililerin, bilgi aldıkları IŞİD yetkilisinden 'kilit lider' olarak bahsettiklerini ifade eden CNN, bu kişinin IŞİD'in kimyasal silah birimi sorumlusu olup olmadığının ise teyit edilmediğini belirtti.