IRAK'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtiliyor. İlk belirlemelere göre Irak'ta 4 kişi hayatını kaybetti en az 255 kişi de yaralandı.
Şaşırtıcı olan haberler ise İran'dan geldi. Depremin merkez üssü Irak olmasına rağmen en çok can kaybı İran'da oldu. İran Devlet Televizyonu, 'İran'da 155 kişi öldü, yaralılar var' açıklamasında bulundu. 
Kuzey Irak'ı sarsan deprem dün akşam saat 21.18'de kayıtlara geçti. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 32 km güneybatısı olduğu belirtildi. Kandilli'ye göre deprem zeminden 11.7 kilometre derinlikte meydana geldi. 7.3'lük depremin ardından bölgedeki panik ederken, üç artçı sarsıntı daha meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 00.33'te meydana gelen deprem 4.8, 01.31'de gerçekleşen deprem 4.6, saat 02.37'deki deprem ise 4.1 büyüklüğünde ölçüldü.
ÖLÜ SAYISI KAÇ OLDU?: Kuzey Irak Sağlık Bakanlığı, depremde ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin öldüğü ve 225 kişinin yaralı olduğu bilgisini paylaştı. 
Irak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflar
Irak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflarIrak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflarIrak'taki deprem bölgesinden ilk fotoğraflar
HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN
Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar oluştuğu belirtiliyor. Depremin ardından Süleymaniye'deki Derbendihan Barajı'na yakın yerleşim alanlarının boşatılması istendi. Süleymaniye'de elektrikler kesildi, telefon ve internet hattı koptu.
EN ÇOK ÖLÜ İRAN'DA : Depremin merkez üssü Halepçe olmasına rağmen en çok can kaybı İran'da meydana geldi. İran sınırında yaşanması nedeniyle ülkenin batısındaki 8 köyde hasar meydana geldi. İran devlet televizyonu, İran'da 155 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kişinin de yaralandığını bildirdi.