İngiliz ve Amerikalı istihbarat yetkilileri, Rus uçağının bombayla düşürülmüş olasılığının bulunduğunu açıklarken, kesin ve resmi bir sonucun henüz ulaşılamadığını ifade etti. İngiliz yayın kuruluşu BBC, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın uçağın bir bombayla düşürülmüş olabileceğine dair çok ciddi bir olasılık olduğu açıklamasını aktardı.

İngiltere’den bir yetkili BBC'ye geçen 24 saat içinde uçağın bir bomba ile düşürüldüğüne dair yeni bir kanıtın olduğu açıklamasını aktarırken İngiltere'de bulunan Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el- Sisi, salı günü BBC televizyonuna verdiği röportajda, uçağın IŞİD bağlantılı militanlar tarafından düşürüldüğüne dair propagandaları reddetti.

Mısır, uçağın IŞİD militanlarınca düşürüldüğü iddialarını reddederken Rusya, böyle bir çıkarım yapmanın henüz çok erken olduğunu belirtiyor.

Diğer yandan İngiltere, uçağın düştüğü Sina Çölü yakınlarındaki tüm uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle askıya aldı. 

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya'nın St Petersburg kentine havalanan MetroJet havayolu şirketine ait Rusya uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Kazada 224 kişi hayatını kaybetmişti.