İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybetti, 59 kişinin yaralandı. İngiltere polisi saldırının erkek ve bir kişi tarafından yapıldığını açıklarken teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi. TASS haber ajansı, terör örgütü DEAŞ'ın saldırıyı üstlendiğini duyurdu. İngiltere Başbakanı Theresa May, dünyanın en büyük haber kanalları tarafından canlı yayınlanan basın açıklamasında patlamanın tarihte İngiltere'nin kuzeyindeki en kötü saldırı olduğunu belirtti. May, "Saldırganın kimliği tespit edildi, yalnız olup olmadığı araştırılıyor" dedi. May'in verdiği bilgiye göre, soruşturma devam ettiği için teröristin kim olduğu şimdilik açıklanmayacak. İngiliz basını, saldırganın kimliğinin güvenlik birimlerince önceden bilindiğini yazdı.
MAY CANLI YAYINDA AÇIKLADI: FAİL BİLİNİYOR

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesini kana bulayan saldırının ardından açıklamalarda bulundu. May, "İngiltere polisi, Manchester'daki saldırının failinin kimliğini bildiğine inanıyor" dedi.
BİR TOPLANTI DAHA DÜZENLEYECEK

İngiltere Başbakanı May, teröristin yalnız mı bir gruplamı hareket ettiğine dair ellerinde yeterli bilgi bulunmadığını aktardı. Ülkesine yönelik tehditlerin en yüksek seviyeye ilerlediğini belirten İngiliz Başbakan, soruşturmayla ilgili akşam üstü yeni bir toplantı daha düzenleneceğini bildirdi.
RUS HABER AJANSI DUYURDU: SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Rus haber ajansı TASS, Irak basınına dayandırdığı haberinde terör örgütü DEAŞ'ın sosyal medyadan yayınladığı videoyla Manchestar'daki saldırıyı üstlendiğini duyurdu. Irak'ta yayım yapan Akbar gazetesi, DEAŞ'ın saldırı bir videoyla üstlendiğini yazdı. Başbakan Theresa May başkanlığında güvenlik komitesi COBRA kısa süre içinde toplanıyor.
"YALNIZ KURT" İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Teröristin bombayı evde hazırladığı, patlama sonrası ortaya çıkan çivi ve şarapnel parçalarından ortaya çıkarıldı. Saldırganın 'yalnız kurt' olduğu ve terör örgütünden bağımsız hareket ettiği öne sürüldü.