Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD üyesi Asya Ramazan adlı terörist, önceki gün Kamışlı yakınlarında girdiği bir çatışmada öldü. İngiltere'de yayımlanan The Times Gazetesi de, kadın teröristin fotoğrafını birinci sayfadan yayımladı, haber metninde övgüler dizerek terör örgütü PYD'yi meşrulaştırmaya çalıştı. The Times'ın skandal manşeti hem Türkiye hem de uluslararası camiada büyük tepki topladı.
'PYD- PKK' AYNI ÖRGÜTTÜR
Kanunlar çerçevesinde PKK'yı terör örgütü olarak tanımlayan İngiliz yönetiminin, örgütün Suriye kolu olan PYD'ye mensup bir teröristle ilgili skandal manşet atan The Times konusunda nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu. Oysa İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, PKK ile mücadelede Türkiye'nin en güçlü dostunun İngiltere olduğunu söylemiş, "Bu konuda tavrımız net; PKK bir terör örgütüdür. PYD de onunla bağlantılıdır. PYD'nin ofisine giderseniz orada Abdullah Öcalan portreleri görürsünüz" demişti.
KENDİLERİNİ YALANLADILAR
Ülkesinin PYD'ye herhangi bir yardımda bulunmadığına da değinen Büyükelçi Moore, "DAEŞ ile savaştıkları için sadece hava desteği verilmiş olabilir" demişti. Terör örgütü PKK ve uzantılarının Suriye'de bir devlet kurmasından yana olmadıklarını belirten Moore "Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız. Tek bir bütün halinde Suriye istiyoruz" demişti.