İngiliz Daily Star gazetesinin geçen ay dönerin içine fare etinin de karıştırıldığı iddiasını manşetten yayınlaması ardından İngiltere’de döner aleyhinde başlatılan kampanyaya tepki gösteren Ankaralı kebapçı Kerim Özdaş, kuzu etinden yaptığı 600 kiloluk İngiltere’nin en büyük dönerini ücretsiz dağıttı.
Daha önce Dubai ve Cezayir’de döner lokantası açan Kerim Özdaş, 27 yıl önce geldiği Londra’da Camden semtinde 'Woody Grill' zincirini kurdu. Özdaş dün öğlen saatlerinde oğullarıyla birlikte Camden Road’da döneri tanıtırken, İngilizler kuzu etinden yapılma 600 kiloluk döneri tattı.

Meraklılar ellerindeki cep telefonlarıyla 6 saatte hazırlanan döneri görüntüledi. Önce 700 kilo olarak hazırlanan döner, döner ocağına sığmadığından kesilerek 600 kiloya indirildi. Rekor büyüklükteki dönerin takılması 1 saat aldı. Döneri tam oturtup takmak için 6 kişi uğraştı. Bu en büyük dönerin yanındaki 100 kiloluk döner, cılız kaldı. Kerim Özdaş’ın oğlu Kenan Özdaş dönerin takılışına yardım ederken diğer oğlu kasada durdu. Ankaralı diğer işçiler tezgah arkasında yardımcı oldular.