Kanadalı bir yürüyüşçü olan Myles Lamont, Britanya Kolombiyası,  Squamish bölgesindeki dağlık alanda yürüyüş yaparken sıra dışı bir tecrübe yaşadı.
 
Mola verdiği esnada, uzakta iki ayaklı bir canlının yürüdüğünü fark eden Lamont, hemen kamerasına sarıldı. Oldukça uzakta, siyah bir nokta olarak görünen, yumuşak karın üzerinde hiç zorlanmadan hızla yürürken gördüğümüz canlının meşhur ‘’Koca Ayak’’ olduğunu düşünen Myles, ‘’Yaklaşık 3000 metre yükseklikte, bomboş bir arazinin ortasında, hiçbir teçhizat olmadan yürüyen bu canlı kesinlikle iki ayağı üzerinde yürüyor ve ayı veya başka bir hayvana hiç benzemiyor’’ dedi.


Aslında iki sene önce çektiği görüntüleri arkadaşlarına gösterebilmek için YouTube’a yükleyen Lamont, video bir anda 400.000 görüntülenmeyi geçince şaşkına döndü. Konuyla ilgili kesin bir iddiasının olmadığını belirtirken, yine de bunun normal bir karşılaşma olmadığını savundu.
 
Muhtemelen bu video için en mantıklı açıklama, yeterince hazırlıklı olmayan bir yürüyüşçünün diğer parkurlara göre oldukça zor olan bir parkurda tek başına yürüyüş yapıyor oluşu ve yumuşak karda teçhizatsız yürümek için yeterince büyük ayakları olması gerektiği olacaktır.
 
Konuyla ilgili Bilimsel bir çalışma yürüten ve veri toplamaya çalışan  Sasquatch (Koca Ayak’ın bir başka adı) Genome Projesi,  Koca Ayak ile ilgili gerçek delil getirebilenlere 1.000.000 lira vereceğini açıklamıştı.